Атлетико Мадрид и Манчестър Сити докосват 1/4-финалите в Шампионската лига

Два отбора почти си осигуриха участие в 1/4-финалите на Шампионската лига след изиграването на мачовете в сряда вечер. Това са Атлетико Мадрид, който надигра у дома Ювентус с 2:0 и Манчестър Сити, стигнал до успех с 3:2 като гост на Шалке 04.

В невероятна атмосфера на “Уанда Метрополитано”, Атлетико излъга “Старата госпожа” от статични положения в последния четвърт час, когато се разписаха централните защитници Хосе Хименес и Диего Годин. Преди това попадение на Алваро Мората беше отменено заради нарушение в атака. Звездата на гостите Кристиано Роналдо нямаше ден.

Той беше бурно освиркван от публиката и се поддаде на провокациите, като показа с жест, че е печелил пет пъти Шампионската лига. Треньорът на домакините Диего Симеоне също влезе в полезрението с доста неприличен жест при едно от попаденията за своя тим. Кой ще се смее последен обаче ще стане ясно едва след реванша на 12 март.

Атлетико Мадрид – Ювентус 2:0

1:0 Хименес (78)
2:0 Годин (83)

В другия мач от вечерта Манчестър Сити постигна драматична победа с 3:2 в Гелзенкирхен срещу Шалке и може да сех счита за сигурен участник на 1/4финалите в Шампионската лига.
Двубоят предложи много драма, голове, червен картон и намеси на ВАР, преди в крайна сметка да завърши с късен успех за “гражданите”, които стигнаха до триумфа с човек по-малко.
Англичаните поведоха в средата на първото полувреме, но още до почивката германците обърнаха с голове от дузпи, а след почивката получиха и числено предимство, но и това не им помогна.
Сити не се отказа да търси успеха и с голове в последните минути успя да стигне до обрата, което до голяма степен и предрешава крайния победител.

Шалке – Манчестър Сити 2:3

0:1 Агуеро 18
1:1 Бенталеб 38 дузпа
2:1 Бенталеб 45 дузпа
2:2 Л. Сане 85
2:3 Стърлинг 90

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини