11 °C

Как ало-измамниците взеха парите на баба Мария

Изображение 1 от 5

  На провелата се днес среща между служители на реда и димитровградски пенсионери, по линия на организирана кампания за превенция срещу телефонните измами, местни полицаии и криминалисти посетиха 3 димитровградски пенсионерски клуба, баба Мария разказа за случая, в който е била жертва на телефонна измама. При възрастната жена е имало множество обаждания на домашния ѝ телефон, на които тя не се е вързала, но на последния опит са успели да ѝ измъкнат парите, с които е разполагала.

  Баба Мария разказва, че е получила обаждане на 11-ти септеври, когато в къщата ѝ е нямало роднини, по телефона е започнала да получава заплахи, че ѝ искат 56 000 лева и всичките долари, иначе щели да влязат в дома ѝ, да ги вземат и да ѝ отрежат ушите и ръцете, обаче възрастната жена затваря телефона и не се поддава на заплахите.

  По-късно през деня отново и звъни телефона, като се обажда мним служител на МВР, който се е представил за Бранимир и я попитал дали скоро са ѝ се обаждали телефонни измамници, на което жената потвърждава. Фалшивият полицай обеснява, че тази банда била от 5 души, като имало и една жена сред тях, а полицията в този момент ги следят, притеснената жена е била посъветвана да се заключи в къщи и да дръпне пердетата, за да не я наблюдават от вън, след което телефонния раговор бил уж прекратен, но телефонната линия остава отворена и жената не може да се обади на никой, завладяна от страха след заплахите нама смелост и да се покаже на вън. Телефонната връзка продължава над 3 часа и жената в паниката си започнала да събира спестяванията си за да помогне на фалшивия полицай, като даде събраната сума, а те уж да хванат измамниците. Жената събрала всички налични средства възлизащи на 2 600 лева и 40 долара и ги приготвила в торба.

  Баба Мария в процеса на разговора си казва името на мнимия служител на реда и точния адрес, където живее. Уж-полицая е поискал от жената да изкара събраната сума пред входната врата и да не се тревожи, защото в района има много полиция и я наблюдават с видеокамери, тя изкарва парите пред вратата на къщата си, но плика се намира в двора до къшатата и. През това време докато измамниците държат жената на телефонната линия, човека (мулето) което прябва да прибере плячката е стигнал до адреса и дава информация на организаторите, че парите са в двора на къщата, а не пред поратата. Тогава мнимия полцаи е поискал тя да ги премести извън парцела си и да ги постави върху шкаф на газификацията на тротоара.

  Възрастната жена изпълнила заръките и се прибрала в къщи, от там видяла как минава човек със забързана крачка и взема торбата и подминава по улицата. Отново звъни телефона на баба Мария и мнимия полицай ѝ казва, че са успели да заловят бандата, закопчали са ги и са ѝ благодарни за съдействието.

  Баба Мария чак на следващия ден, след като се е успокоила и усетила какво се е случило, отива в местното полицейско управление за да разкаже за случката.


  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 22.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Дайте възможност на любимите ви хора да се погрижат за вас. Денят не носи проблеми. Починете си. Не прибързвайте със съветите към близките ви. Без да искате ги натоварвате излишно. Занимавайте се със свои неща, които ви помагат да се откъснете от натоварващи мисли.
  22.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подхождайте към решаване на проблемите делово, като се абстрахирате от емоциите. Запазете добрия тон и ведрата атмосфера около себе си, вслушвайте се в мнението и на другата страна. Помислете преди да предприемате каквото и да било. Предстои ви нещо ново, което изисква повече внимание и по-добра ориентираност.
  22.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Душевната ви хармония се отразява чудесно и на външността ви. Ако съумеете де преодолеете дребните недоразумения в отношенията с интимния партньор, денят обещава да бъде много приятен. Отделете време за приятелите си.
  22.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За предпочитане е да се включите в изпълнение на обща задача, отколкото да се опитвате сами да я свършите. Екипната работа ще бъде резултатна и ще ви остане време за по-приятни неща. С партньора си ще говорите за намеренията си и ще търсите мнението му по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но и вълнуваща.
  22.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Натоварванията днес не са препоръчителни, погрижете се за здравето си. Също така не допускайте дребни сплетни да развалят настроението ви. В добро разположение на духа сте и всичко, което измислите сега ще ви се отдава с лекота за напред. Въпреки това не се надценявайте.
  22.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Радвате се на много добро здраве днес. Настроението ви е приповдигнато и с лекота разведрявате атмосферата у дома. Може би ще бъдете заинтригувани от плановете на ваш приятел. Предложението му ще ви се стори доста привлекателно и едва ли ще се колебаете дълго преди да приемете. Нямате много време за да довършите ангажимент, по който отдавна работите.
  22.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Покажете на хората, които имат очаквания към вас, че държите на обещанията си. Бъдете коректни и в отношенията си с онези, с които работите. Не всичко е бизнес, по-важни са човешките взаимоотношения, стига да го разбирате и вие така. Никой не е застрахован от грешки, важно е да ги осъзнаем и избягваме за в бъдеще.
  22.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Работата ще ви наложи да вземете неотложни мерки, но помислете дали не пропускате важни неща. Вслушвайте се в градивната критика, полезно е. У дома ви очаква спокойствие. То все повече ви привлича и ви се иска да не ви напуска.
  22.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не бъдете предубедени към хора, които ви предлагат партньорството си. Проверявайте собствената си информация и не предприемайте рисковани действия. Използвайте почтени средства и дайте изява на опита и авторитета си. Настроението ви ще се повиши от вниманието на скъп за вас човек. Пътуване или друго вълнуващо преживяване за някои от вас.
  22.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заслужавате достойна почивка за усилията през седмицата. За някои от вас не е никакъв проблем да си я осигурят, но други ще трябва да се справят с опитите на близки и далечни роднини да ги ангажират. В повечето случаи можете с чиста съвест да се измъкнете без да се налага да давате обяснения. Все пак преценете дали подкрепата ви е наистина наложителна.
  22.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще си поставите цел и ще я следвате до края. Така ще постигнете бърз напредък и ще останете доволни от себе си. Изградили сте си авторитет на отговорен човек и това ще ви донесе поръчки и нови бизнес-взаимоотношения. Ще впечатлите някого с непрекъснатото си желание да сте интересни и загадъчни.
  22.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предпочитате да сте сами днес и да размишлявате, но не се обграждайте с бариери. Приемете доброто отношение на всички и се опитайте да се впишете в обстановката. Така най-бързо ще преодолеете кризата си и ще продължите напред. И щом веднъж сте поели в правилната посока, няма да има какво да ви спре.
  22.09.2019
  Последни новини