13 °C

Как ало-измамниците взеха парите на баба Мария

Изображение 1 от 5

  На провелата се днес среща между служители на реда и димитровградски пенсионери, по линия на организирана кампания за превенция срещу телефонните измами, местни полицаии и криминалисти посетиха 3 димитровградски пенсионерски клуба, баба Мария разказа за случая, в който е била жертва на телефонна измама. При възрастната жена е имало множество обаждания на домашния ѝ телефон, на които тя не се е вързала, но на последния опит са успели да ѝ измъкнат парите, с които е разполагала.

  Баба Мария разказва, че е получила обаждане на 11-ти септеври, когато в къщата ѝ е нямало роднини, по телефона е започнала да получава заплахи, че ѝ искат 56 000 лева и всичките долари, иначе щели да влязат в дома ѝ, да ги вземат и да ѝ отрежат ушите и ръцете, обаче възрастната жена затваря телефона и не се поддава на заплахите.

  По-късно през деня отново и звъни телефона, като се обажда мним служител на МВР, който се е представил за Бранимир и я попитал дали скоро са ѝ се обаждали телефонни измамници, на което жената потвърждава. Фалшивият полицай обеснява, че тази банда била от 5 души, като имало и една жена сред тях, а полицията в този момент ги следят, притеснената жена е била посъветвана да се заключи в къщи и да дръпне пердетата, за да не я наблюдават от вън, след което телефонния раговор бил уж прекратен, но телефонната линия остава отворена и жената не може да се обади на никой, завладяна от страха след заплахите нама смелост и да се покаже на вън. Телефонната връзка продължава над 3 часа и жената в паниката си започнала да събира спестяванията си за да помогне на фалшивия полицай, като даде събраната сума, а те уж да хванат измамниците. Жената събрала всички налични средства възлизащи на 2 600 лева и 40 долара и ги приготвила в торба.

  Баба Мария в процеса на разговора си казва името на мнимия служител на реда и точния адрес, където живее. Уж-полицая е поискал от жената да изкара събраната сума пред входната врата и да не се тревожи, защото в района има много полиция и я наблюдават с видеокамери, тя изкарва парите пред вратата на къщата си, но плика се намира в двора до къшатата и. През това време докато измамниците държат жената на телефонната линия, човека (мулето) което прябва да прибере плячката е стигнал до адреса и дава информация на организаторите, че парите са в двора на къщата, а не пред поратата. Тогава мнимия полцаи е поискал тя да ги премести извън парцела си и да ги постави върху шкаф на газификацията на тротоара.

  Възрастната жена изпълнила заръките и се прибрала в къщи, от там видяла как минава човек със забързана крачка и взема торбата и подминава по улицата. Отново звъни телефона на баба Мария и мнимия полицай ѝ казва, че са успели да заловят бандата, закопчали са ги и са ѝ благодарни за съдействието.

  Баба Мария чак на следващия ден, след като се е успокоила и усетила какво се е случило, отива в местното полицейско управление за да разкаже за случката.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 26.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Осигурявате си подкрепа за повечето си начинания през този ден, което ви стимулира да не се отказвате от нито едно от тях. Възможно е да срещнете трудности, но ако навреме ги споделите с околните, те ще намерят начин да ви съдействат. Бъдете по-деликатни в изказванията си относно въпрос, който особено вълнува ваш близък. Рискувате да го засегнете.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Едва ли ще позволите на някой около вас да ви притеснява освен, ако не се касае за нещо наистина важно. Имайте повече доверие на свой близък, което е решил да се заеме с нещо, което околните не одобряват. Радвате се на разбирателство в личен план. Отношенията ви с любимия човек напълно ви удовлетворяват.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да жалите силите си, ще се отдадете на поредното предизвикателство. Убедени сте в ползата от труда си и това ви мотивира допълнително. Ще ви потърсят за съвет и ще уважат мнението ви, което ще ви поласкае. Не пропускайте да уважите празника на близък човек, покажете му искреното си отношение към него.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С компромис и такт ще успеете да овладеете конфликтна ситуация, която застрашава да развали настроението ви за целия ден. Заемете се с нещо, което отдавна отлагате и го довършете докрай. Имате нужда от уединение и почивка, така че избягвайте шумни събирания. Не се притеснявайте за отношенията си с любимия човек, заедно ще преодолеете изпречила се трудност.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Настроенията ви днес се променят неочаквано и това едва ли ще се хареса на хората, с които прекарвате ежедневието си. Особено ако станат свидетели на избухливостта ви. Постарайте се да мислите позитивно и да не се отчайвате след първата несполука.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви изпълнен с добро настроение ден. Заниманията ви ще са леки и не натоварващи. Успявате всеки спор да обърнете в шега, с което въздействате ободряващо на хората около себе си. На някои от вас им предстои пътуване, което ще бъде интересно. Обърнете повече внимание на децата днес.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Въпреки почивния ден посветете се на деловите си ангажименти и няма да съжалявате. Постигнатото днес ще бъде стабилна основа за бъдещото разрастване на фирмата ви. Освен това близките ви имат предостатъчно занимания днес и едва ли ви се разсърдят.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви занимават околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите важен ангажимент далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са много ползотворни. Постепенно придобивате нужната ви увереност.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отдайте се на необходимата ви и заслужена почивка, освен, ако не решите да разнообразите деня си с кратко пътуване. Оставете ядовете за делника и бъдете внимателни, ако шофирате.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водолей Семейната среда е от особено значение за вас сега. Тонусът, с който тя ви зарежда ви е жизнено важен. Ще изпитате интересни преживявания, ако се включите в една нова група.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Интересни събития свързани с ваши близки ще ангажират вниманието ви днес. Евентуалния им успех ви засяга непосредствено и ще доведе промяна на плановете ви за близките дни. Вие също можете да допринесете за него и най-вероятно няма да се колебаете дълго дали да го сторите. Оптимистичните ви очаквания са напълно оправдани.
  26 яну 2020
  Последни новини