-1 °C

Как ало-измамниците взеха парите на баба Мария

Изображение 1 от 5

  На провелата се днес среща между служители на реда и димитровградски пенсионери, по линия на организирана кампания за превенция срещу телефонните измами, местни полицаии и криминалисти посетиха 3 димитровградски пенсионерски клуба, баба Мария разказа за случая, в който е била жертва на телефонна измама. При възрастната жена е имало множество обаждания на домашния ѝ телефон, на които тя не се е вързала, но на последния опит са успели да ѝ измъкнат парите, с които е разполагала.

  Баба Мария разказва, че е получила обаждане на 11-ти септеври, когато в къщата ѝ е нямало роднини, по телефона е започнала да получава заплахи, че ѝ искат 56 000 лева и всичките долари, иначе щели да влязат в дома ѝ, да ги вземат и да ѝ отрежат ушите и ръцете, обаче възрастната жена затваря телефона и не се поддава на заплахите.

  По-късно през деня отново и звъни телефона, като се обажда мним служител на МВР, който се е представил за Бранимир и я попитал дали скоро са ѝ се обаждали телефонни измамници, на което жената потвърждава. Фалшивият полицай обеснява, че тази банда била от 5 души, като имало и една жена сред тях, а полицията в този момент ги следят, притеснената жена е била посъветвана да се заключи в къщи и да дръпне пердетата, за да не я наблюдават от вън, след което телефонния раговор бил уж прекратен, но телефонната линия остава отворена и жената не може да се обади на никой, завладяна от страха след заплахите нама смелост и да се покаже на вън. Телефонната връзка продължава над 3 часа и жената в паниката си започнала да събира спестяванията си за да помогне на фалшивия полицай, като даде събраната сума, а те уж да хванат измамниците. Жената събрала всички налични средства възлизащи на 2 600 лева и 40 долара и ги приготвила в торба.

  Баба Мария в процеса на разговора си казва името на мнимия служител на реда и точния адрес, където живее. Уж-полицая е поискал от жената да изкара събраната сума пред входната врата и да не се тревожи, защото в района има много полиция и я наблюдават с видеокамери, тя изкарва парите пред вратата на къщата си, но плика се намира в двора до къшатата и. През това време докато измамниците държат жената на телефонната линия, човека (мулето) което прябва да прибере плячката е стигнал до адреса и дава информация на организаторите, че парите са в двора на къщата, а не пред поратата. Тогава мнимия полцаи е поискал тя да ги премести извън парцела си и да ги постави върху шкаф на газификацията на тротоара.

  Възрастната жена изпълнила заръките и се прибрала в къщи, от там видяла как минава човек със забързана крачка и взема торбата и подминава по улицата. Отново звъни телефона на баба Мария и мнимия полицай ѝ казва, че са успели да заловят бандата, закопчали са ги и са ѝ благодарни за съдействието.

  Баба Мария чак на следващия ден, след като се е успокоила и усетила какво се е случило, отива в местното полицейско управление за да разкаже за случката.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 07.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Очаквани известия, свързани с дома, децата, професионални изяви и други интересуващи ви събития ще направят деня ви забързан, но и ползотворен. Общуването с приятелите се отразява обновяващо на духа и настроението, чувствате се спокойни и заредени с добри идеи. Следващите дни ще са интересни и вълнуващи.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате нужда от почивка, за да възстановите силите си. Заемете се с нещо, което ви е приятно и не се занимавайте с чужди проблеми. Поспортувайте, за да възвърнете добрата си физическа форма и да повишите тонуса си.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обзети сте от небивал ентусиазъм. Захващате се с по няколко неща наведнъж. Действайте по-съсредоточено и определете приоритетите си. Финансовото ви състояние напоследък е блестящо, а ако не е съвсем скоро ще стане. Може би днес е денят за големият ви удар.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Изостанали служебни задачи ще ви принудят да потърсите по-добри решения, за да наваксате пропуснатото. Работейки и върху квалификацията си, ще попълвате знанията си с последните новости от сферата на професионалните ви занимания. Това ще ви направи по-категорични по отношение на въпрос, интересуващ и други хора.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Категорично ще отхвърлите всяка намеса в личния си живот. С действията си ще накарате другите да се вслушват в съветите ви и по-малко вие в техните. Имате силно въздействие върху обкръжението си, от вас зависи то да е положително и да ви уважават. Финансовото ви състояние ще се подобри чувствително, но бъдете по-пестеливи.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Добре владеете емоциите си днес и не позволявате нещо подобно да провали изявите ви в определен момент. Имате много добри възможности, от които навреме ще се възползвате. Правите компромис при възникнал спор с близък човек и ще останете доволни от избора си. Не се колебаете излишно относно въпрос, касаещ личния ви живот.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Рутината и инициативността ви ще ви подготвят за промените, които навлизат. Динамиката на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. Наред с тях ще осъществите намеренията си и с това ще направите живота си по-добър. В лицето на партньора си имате верен съюзник, не го пренебрегвайте.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заемате се с очаквани промени. Момента е подходящ за нововъведения. Справяте се много добре със служебните си задължения и съвсем основателно можете да повдигнете въпроса за повишаване на заплатата ви. Старанието и усилията, които полагате, както в професионален, така и в личен план дават резултати.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще чуете добри думи за себе си, а също и за вашите способности. Това ще ви окрили и ще увеличи доходите ви. Няма да ви липсват и публични изяви, което ще утвърди авторитета ви. Бъдете снизходителни към несъществените неща, подминавайте ги с чувство за хумор. Ще получите предложение, което трябва сами да проверите дали е близко до реалността.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не очаквайте прекалено много от предстоящо събитие. Опитайте се да се съсредоточите и върху непосредствен ангажимент и да го завършите успешно. Действате твърде прибързано и припряно при опитите си да спечелите привлекателна за вас личност. Бъдете по-търпеливи и разумни в действията си и съвсем скоро ще успеете.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Погледнете на случващото се, като на добра възможност да обогатите житейския си опит и в никакъв случай не зачерквайте връзки или перспективи. Ако обедините усилията си с подходящ човек, споделящ интересите и намеренията ви, ще постигнете целите си за по-кратък период от време. В семейството не всичко е както на вас ви се иска, но помислете за промени.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съзнателно ще търсите промяната, очаквайки чрез нея да разнообразите живота си. От друга стара тя ще оказва влияние и върху творческите ви виждания, което неминуемо ще се отрази на работата ви. С организаторски подход ще осъществите мероприятие, среща или изява, за които ще се говори. Работата ви в интелектуалната сфера също ще носи желаните резултати.
  07 дек 2019
  Последни новини