Как ало-измамниците взеха парите на баба Мария

Изображение 1 от 5

    На провелата се днес среща между служители на реда и димитровградски пенсионери, по линия на организирана кампания за превенция срещу телефонните измами, местни полицаии и криминалисти посетиха 3 димитровградски пенсионерски клуба, баба Мария разказа за случая, в който е била жертва на телефонна измама. При възрастната жена е имало множество обаждания на домашния ѝ телефон, на които тя не се е вързала, но на последния опит са успели да ѝ измъкнат парите, с които е разполагала.

    Баба Мария разказва, че е получила обаждане на 11-ти септеври, когато в къщата ѝ е нямало роднини, по телефона е започнала да получава заплахи, че ѝ искат 56 000 лева и всичките долари, иначе щели да влязат в дома ѝ, да ги вземат и да ѝ отрежат ушите и ръцете, обаче възрастната жена затваря телефона и не се поддава на заплахите.

    По-късно през деня отново и звъни телефона, като се обажда мним служител на МВР, който се е представил за Бранимир и я попитал дали скоро са ѝ се обаждали телефонни измамници, на което жената потвърждава. Фалшивият полицай обеснява, че тази банда била от 5 души, като имало и една жена сред тях, а полицията в този момент ги следят, притеснената жена е била посъветвана да се заключи в къщи и да дръпне пердетата, за да не я наблюдават от вън, след което телефонния раговор бил уж прекратен, но телефонната линия остава отворена и жената не може да се обади на никой, завладяна от страха след заплахите нама смелост и да се покаже на вън. Телефонната връзка продължава над 3 часа и жената в паниката си започнала да събира спестяванията си за да помогне на фалшивия полицай, като даде събраната сума, а те уж да хванат измамниците. Жената събрала всички налични средства възлизащи на 2 600 лева и 40 долара и ги приготвила в торба.

    Баба Мария в процеса на разговора си казва името на мнимия служител на реда и точния адрес, където живее. Уж-полицая е поискал от жената да изкара събраната сума пред входната врата и да не се тревожи, защото в района има много полиция и я наблюдават с видеокамери, тя изкарва парите пред вратата на къщата си, но плика се намира в двора до къшатата и. През това време докато измамниците държат жената на телефонната линия, човека (мулето) което прябва да прибере плячката е стигнал до адреса и дава информация на организаторите, че парите са в двора на къщата, а не пред поратата. Тогава мнимия полцаи е поискал тя да ги премести извън парцела си и да ги постави върху шкаф на газификацията на тротоара.

    Възрастната жена изпълнила заръките и се прибрала в къщи, от там видяла как минава човек със забързана крачка и взема торбата и подминава по улицата. Отново звъни телефона на баба Мария и мнимия полицай ѝ казва, че са успели да заловят бандата, закопчали са ги и са ѝ благодарни за съдействието.

    Баба Мария чак на следващия ден, след като се е успокоила и усетила какво се е случило, отива в местното полицейско управление за да разкаже за случката.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини