11 °C

Застрояват след търг междублоково пространство в кв. Каменец

Изображение 1 от 3

  Решение за определяне на общински парцел между блок №5 на ул. „Петър Берон” и блок №6 на ул.”Ивайло” за жилищно строителство се очаква да вземе Общински съвет Димитровград на редовното си заседание на 28-ми март.

  Съгласно влезлия в сила Общ устройствен план на Община Димитровград, е предвидено свързано застрояване между бл.№5 на ул. „Петър Берон” и бл.№6 на ул.”Ивайло” за жилищно строителство – в имот с идентификатор 21052.1015.2312 по Кадастралната Карта на Димитровград.

  Съгласно закона за общинската собственост, правото на строеж върху имот - частна общинска собственост, ще се учреди след решение на общинския съвет от кмета на общината чрез публичен търг или публично оповестен конкурс и съобразно предвижданията на влязъл в сила подробен устройствен план.

  Въз основа на резултатите от търга, кметът на общината издава заповед и сключва договор за отстъпване право на строеж.

  Данъчната оценка на правото на строеж за този имот е 64642,50 лв за 1170 кв.м. или 55,25лв/кв.м., а пазарната оценка е в размер на 72.00 лв/кв.м.

  В докладната си кметът Иво Димов предлага на основание чл.37 от ЗОС и чл.53 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество , Общински съвет Димитровград да определи въпросния терен със ЗП площ 120 кв.м. и РЗП 1170 кв.м.,  за строителство на жилищен обект от предприемачи, физически и юридически лица чрез търг за учредяване на право на строеж по действащия застроителен и регулационен план, при начална тръжна цена 72 лв/кв.м.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Се
   селянин
   5 0
   12:48, 25 мар 2019
   хах дайте го на Бартекс, да направи и един етаж с външен асансиор знаем за кой.
  • 2
   Ле
   Лени
   9 0
   14:26, 25 мар 2019

   УжасТ ще затворят входа и от там :( а живущите в околните блокове, кой е попитал дали са съгласни?

   • Ли
    Лили
    4 0
    18:44, 25 мар 2019
    Това място преди 30 години искаха да го застроят....Няма ли къде другаде? А и няма ли да попитат живеещите?От двете страни пломби- Китайската стена...
  • 3
   Ди
   Димитровградчанин
   7 0
   20:09, 25 мар 2019
   Търг ли ??? Че то е ясно коя е фирмата . Не се наядоха лакеите на Тиквата
  • 4
   Го
   Гошко Паскалев
   3 -1
   01:10, 26 мар 2019
   Да не би дядо доктор да е пак строителя

  Хороскоп за 17.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда от разнообразие днес, затова го търсите на най-разнообразни места. Едва ли повечето от вас ще прекарат този ден у дома си. Предпочитате движението и срещите с приятни и близки хора. Отношенията ви с любимия човек все повече ви радват. Имате голяма заслуга да това да се разбирате чудесно с хората около вас. Починете си вечерта.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще търсите компанията на хора, с които ви свързват еднакви интереси и ще изпитате душевна наслада от близостта им. Високите ви изисквания са трудно осъществими от хора, отличаващи се от вашето интелектуално, духовно и финансово състояние. Там и търсете причините за собствената си неудовлетвореност.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Активността ви е очевидна и това ще се отрази на работата ви. Намерете сили в себе си, за да преодолеете емоциите и да придвижите напред личен ангажимент. Предстоят ви сериозни ходове, които не трябва да отлагате. Приятелска подкрепа и направления към новости и по-високи доходи.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Наистина, нуждаете се от пълно възстановяване и нови сили. Предстоящата седмица ще ви предостави предизвикателства и трябва да сте готови за тях. Сега е важно да си дадете реална преценка за ситуацията, не се притеснявайте излишно и не правете драми от тривиални неща.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отдавна планирате почивка, която едновременно да е вид разнообразие и да е ефективна. Най-удачният вариант е екскурзията до някое място, което ви е напълно непознато. Едва ли друго нещо ще ви зареди със сили и енергия толкова успешно.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще търсите приятни и отморяващи ви занимания. За бизнесмените се очертават срещи, резултатите от които ще зависят от вашето коректно поведение и излъчване. Можете да постигнете желанията си, отстоявайте интересите си. Това няма да ви коства много усилия, защото е от силните ви страни.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Започвате многообещаващ период от живота си, начало на който е днешният ден. Предстои ви комплекс от положителни промени, за част от които обаче ще ви се наложи да проявите повече търпение. И тъй като именно това е силното ви място, сте щастливци, които умеят да се радват на мига. А такива няма да ви липсват.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ви очаква вълнуващо приключение, което ще завърши положително за вас. Преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на част от близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще получите интересно предложение, което ще ви въодушеви.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Около вас съществува атмосфера, която не е по вкуса ви. Ще ви терзаят противоречиви чувства, не се поддавайте на чужди влияния. Предстои ви среща с приятел, когото отдавна не сте виждали. Не унивайте, очаква ви стабилизиране както във финансов план, така и в личния ви живот.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Умеете да цените времето си и днес това ще си проличи. Ще обърнете внимание на вътрешните си потребности, имате нужда от повече духовност в общуването. Вечерта ви ще бъде приятна, но не чакайте друг да се погрижи за това, вземете нещата в свои ръце. Мило тържество ще ви срещне с обичани хора.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Амбицията ви и постоянната вътрешна борба, която водите напоследък са доста изтощителни. Намерете време за любими занимания, отпуснете се. Денят е подходящ да преосмислите целите си и начинанията, с които сте се заели в момента. Не бързайте да поемате нови ангажименти. В близките дни ви се очертават доста сериозни натоварвания.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Любовта ви окрилява, чувствате се изпълнени с енергия. Доброто ви настроение е заразяващо и мнозина ще потърсят компанията ви. Вероятно ще се отдадете на планове за бъдещето. Забравете проблемите предстои ви много успешен период.
  17 ное 2019
  Последни новини