7 °C

Две зарядни станции за електромобилите действат в Димитровград

Изображение 1 от 3

  Собствениците на електромобили от Димитровград вече имат на разположение две зарядни станции. Локациите им са на ул. „Д.Благоев“ №5 и на бул. „Г.С.Раковски“ до блок №4 и 6 и  ул. „Хр.Смирненски“, уточниха от общината.

  Мобилно приложение с вградена функционалност за плащане ще позволява на потребителите  бързо самообслужване. Плащане чрез RFID физически носител също е възможно.

  Шофьорите ще могат да проверяват и историята на зареждане или разписките си, както и да актуализират своята лична информация през клиентския портал. 

   Точките, където са монтирани зарядните станции за електромобилите, са избрани след анализ на автомобилния поток и удобството за публичен достъп. Според администрацията двете зарядни са фиксирани на възлови местна по двата най-оживени булеварда в общинския център. Избраните локации имат и рекламна насоченост-да популяризират този вид автомобили и заряд, а от там и развитието на системата за градска електромобилност.

  Димитровград е сред първите общини в страната със зарядни станции за все по-навлизащите хибридни и електрически автомобили. До момента зарядни устройства има изградени още само в Бургас, Варна, Сандански и Ямбол.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ав
   автомобил
   6 -1
   15:09, 25 мар 2019
   Община Димитровград иска да привлече електрически автомобили, много хубаво, но първо да си оправи пътищата! Какво става с ремонта на пътя Димитровград - Стара Загора и кръговото движение до завод Язаки? Защо не направите репортаж за това? Вече 2 години върви процедура за обществена поръчка!!!
   • От
    Отговор!
    4 -1
    11:04, 26 мар 2019
    Процедурата неможе да бъде започната поради причината, че проектите се обжалват с години. Има вратичка в закона, че ако някой от участниците обжалва, процедурата се спира до завършване на делото. И така дадени фирми бавят проектите умишлено докато спечелилата фирма не и омръзне и не се откаже, а проекта остане за тариката с делата. Кмета няма никаква вина, че законодателството е такова и така някои проекти се бавят с години.

  Хороскоп за 29.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  29 ное 2020
  Последни новини