24 °C

Две зарядни станции за електромобилите действат в Димитровград

Изображение 1 от 3

  Собствениците на електромобили от Димитровград вече имат на разположение две зарядни станции. Локациите им са на ул. „Д.Благоев“ №5 и на бул. „Г.С.Раковски“ до блок №4 и 6 и  ул. „Хр.Смирненски“, уточниха от общината.

  Мобилно приложение с вградена функционалност за плащане ще позволява на потребителите  бързо самообслужване. Плащане чрез RFID физически носител също е възможно.

  Шофьорите ще могат да проверяват и историята на зареждане или разписките си, както и да актуализират своята лична информация през клиентския портал. 

   Точките, където са монтирани зарядните станции за електромобилите, са избрани след анализ на автомобилния поток и удобството за публичен достъп. Според администрацията двете зарядни са фиксирани на възлови местна по двата най-оживени булеварда в общинския център. Избраните локации имат и рекламна насоченост-да популяризират този вид автомобили и заряд, а от там и развитието на системата за градска електромобилност.

  Димитровград е сред първите общини в страната със зарядни станции за все по-навлизащите хибридни и електрически автомобили. До момента зарядни устройства има изградени още само в Бургас, Варна, Сандански и Ямбол.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ав
   автомобил
   6 -1
   15:09, 25 мар 2019
   Община Димитровград иска да привлече електрически автомобили, много хубаво, но първо да си оправи пътищата! Какво става с ремонта на пътя Димитровград - Стара Загора и кръговото движение до завод Язаки? Защо не направите репортаж за това? Вече 2 години върви процедура за обществена поръчка!!!
   • От
    Отговор!
    4 -1
    11:04, 26 мар 2019
    Процедурата неможе да бъде започната поради причината, че проектите се обжалват с години. Има вратичка в закона, че ако някой от участниците обжалва, процедурата се спира до завършване на делото. И така дадени фирми бавят проектите умишлено докато спечелилата фирма не и омръзне и не се откаже, а проекта остане за тариката с делата. Кмета няма никаква вина, че законодателството е такова и така някои проекти се бавят с години.
  Последни новини