Закъснения на полети в САЩ заради срив в системата

Прекъсвания, свързани с програмата за планиране на теглото и баланса доведе до отлагане на полети в САЩ в понеделник.

Американските авиокомпании бяха засегнати в понеделник от системни прекъсвания на компютри, свързани с проблеми с програмата AeroData, заяви Федералната авиационна администрация (FAA).

Закъснения на полетите имаше на летищата в Чикаго, Ню Йорк, Бостън, Атланта, Маями и Детройт. FAA препоръча на хората да се свързват директно с авиокомпаниите за информация за полета и актуализации.

Southwest Airlines съобщи за проблеми в Twitter, като впоследствие написа, че проблемът е бил решен след около 40 минути, но това довело до десетки закъснения.

По-рано операторите съобщаваха за проблеми на акаунтите си в социалните медии, като United Airlines заяви, че не е в състояние да създава документи. Това довело до забавяне на около 150 полети на United Express. 

Американският превозвач № 1 American Airlines заяви, че прекъсването е засегнало регионалните превозвачи в цялата страна. От Delta написаха, че някои техни полети са засегнати. От Alaska Air също заявиха в акауната си в социалната мрежа, че има прекъсване на системата.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини