Рекорд в димитровградското АГО – роди се бебе 5,3 кг

На 8-ми април в тукашното АГО се е родило бебче с рекордните за димитровградската болница „Св. Екатерина“ 5,3 кг.

До днес в историятя на АГО-то си има регистрирано новородено с тегло 4, 400 кг. но вече може да се похвали и с 5 килограмово и 300 грамово бебе.

Раждането е протекло в 20 35 часа, когато над града се изсипвал проливен дъжд и буря. Малкият юнак се казва Иван и е висок 53 см. Това е второ дете на българското семейство Жанета и Марин Колеви от Димитровград. 5-годишния батко Наско, също е роден с голямо тегло от 4,336 кг, но в Испания. Днес щастливите родители благодариха на екипа на д-р Нина Четалова за отличните грижи по време на раждането, което е извършено чрез секцио.

Иван и майка му се чувстват отлично. Майката Жанета, която работи като касиер в Български пощи сподели, че имала нормална бременност, през която се е хранила нормално. „Когато пристигнах в отделението бях твърдо решена и този път да родя по нормален път. Мислихме, че ще е около 4 кг, но с тези 5,300 кг Иван ни изненада“, коментира радостната майка. Днес малкият Иван се чувстваше превъзходно в нейните прегръдки и като голям човек дори позира пред обектива ни.  

За тази година в АГО – Димитровград са родени общо 30 бебета.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини