Стартира пролетно почистване в Община Димитровград, ще има и награди

От днес, 15 април, стартира кампания по пролетно почистване на територията на Община Димитровград „За чиста природа и приветлива община”

В нея могат да се включат детските градини, училищата, пенсионерски клубове, социални заведения и гражданите. Торби за извозване на събраните отпадъци осигурява фирмата по чистота "Нео-Титан", а заявки за консумативите и извозването могат да се направят на телефон 0391/ 6-05-74.

Комисия, назначена със заповед на кмета на общината Иво Димов, ще извърши оглед на почистените пространства и ще определи първите три  най-добре представилите се в кампанията, във всяка една от отделните категории. Градините, училищата и другите организации ще получат от Община Димитровград предметни награди, а гражданите за почистените междублокови пространства ще бъдат възнаградени с монтиране на нови пейки или кошчета. Кампанията ще продължи до края на работната седмица, 19 -ти април.

Традиционно по време на пролетното почистване ще се проведе и кампанията "Лист по лист" за събиране на хартия за вторични суровини.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини