Галаксико се завърна с купи и медали от Сараево

    Галаксико се завърна в голямата танцова надпревара в състезанията на IDO (Международна танцова органиация), след няколко години прекъсване. Танцьорите, с ръководител Тихомир Митев представиха състезателен репертоар от 74 танца в изпъление на 17 възпитаници.

    В Международния танцов фестивал - Inter Dance Fest Sarajevo, се включиха над 3 000 танцьори от 18 държави и 90 танцови колектива с общо 4860 състезателни танца. Състезанието се проведе в рамките на 4 дни от 11-ти до 14-ти април, в столицата на Босна и Херцеговина - Сараево.

    Хореографът и худ.ръководител на Галаксико - Тихомир Митев, представи нов състезателен танцов репертоар, както и нови малки и големи дебютанти - танцьори, които за първи път се представят в участие от Международно ниво. Те се представиха отлично и спечелиха в категориите за дебютанти своите отличия - медали и дипломи.

    Чудесно представяне на Грасиян Петров и Гебриел Делчев, които завоюваха множество отличия и получиха награди в соловите си изпълнения. Двете момчета вървят по стъпките на Златомир Колев и Ивайло Янев, които с много труд и постоянство, постигат редица успехи на Национални и Международни състезания.

    Малките и големи танцьори грабнаха множество награди - медали, дипломи и 7 купи. Международното 28 членно жури присъди Гран При - плакет на хореографа Тихомир Митев за най-активен хореограф в Inter Dance Fest - Sarajevo. В състезателния репертоар, бяха включени и множество фолклорни заглавия.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини