Лютви Местан отново е с парична гаранция 10 хил. лв.

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан отново е получил парична гаранция, постанови Окръжна прокуратура – Кърджали. Той е обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост след участие в пътен инцидент през уикенда. Днес отново му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 10 хил. лв., съобщава пресцентърът на Апелативна прокуратура - Пловдив.

В четвъртък съдът отмени наложената мярка, която беше същата, заради липса на данни за имущественото му състояние.

Мярката за неотклонение е наложена, като е съобразена с обществената опасност на престъплението, с доказателствата срещу обвиняемия и с имущественото му положение, за което са събрани доказателства, се казва в днешното съобщение.

Инцидентът стана на 14 април около 13.30 часа в района на село Загорско по главния път към граничен пункт "Маказа". При включване в главния път колата "Фолксваген" на Местан се е ударила в автомобил, в който пътувало семейство с две деца. Бебето на 6 месеца е починало, ранени са 9-годишно дете и родителите му. На мястото на инцидента е извършено тестване за употреба на алкохол и наркотични вещества и на Лютви Местан, и на водача на другия автомобил. И четирите теста са били отрицателни.

За подобно обвинение законът предвижда затвор от 2 до 6 години, а при особено тежки случаи - от 3 до 10 г.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини