Високопоставен служител от Спецотрядa за борба с тероризма задържан за тежко престъпление

Арест в спецчастите на полицията. Високопоставен служител на високо ниво в Специализирания отряд за борба с тероризма /СОБТ/ е задържан за тежко престъпление. По информация на NOVA арестуваните са двама. За акцията стана ясно на заседанието на МВР, на което присъстваха премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров.

Става въпрос за кражба на скъп автомобил. Късно снощи в полицията получават сигнал за поискан откуп. Влизат в контакт с лицето, което е подало жалбата. Парите са описани, знае се и мястото на размяната. Задържано е лицето, което отива да прибере парите. 

Шефът на баретите е повикан на разговор с вътрешния министър Младен Маринов.

„Има такъв случай, но в момента се разследва. Искаме да дадем информация за това, което сме свършили”, заяви директорът на ГДНП Христо Терзийски.

„Вчера в СДВР е получен сигнал за искан откуп за откраднат автомобил. Знаело се е мястото, където ще бъде проведена срещата. Водено е скрито наблюдение. Впоследствие жителката е отишла там. Лицето, което се е явило за разговор, е било задържано. Оказва се, че е служител на СОБТ. Задържано е с полицейска мярка. Извикахме командира на СОБТ, такава е нашата процедура, започваме проверка. Служителят е на ръководно ниво”, коментира  главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Новината дойде по време на среща между ръководството на МВР, премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. Основна тема на тази среща е борбата с наркотиците и „ало” измамите. Премиерът обяви, че държавата сериозно трябва да се заеме с проблема, защото не можело възрастни хора да стават жертва на „ало” измамници.

„Вчера няма нито едно обаждане с цел измама от Румъния към България, а на ден са стотици хиляди”, заяви заместник-главеният прокурор Иван Гешев.

„Практиката показва, че е необходим системен подход. Освен арести, трябва да се полагат и усилия за превенция”, посочи главният прокурор Сотир Цацаров.

„Виждате колко е сърцераздирателно да гледаш възрастните хора. Предупреждават се хората, че полицията не взима пари, че не участва в такива измами, но и до вчера бабата до последно си вярва, че съдейства на полицията”, коментира Борисов. И добави: „Последните няколко месеца много активно работят службите. Буквално акваторията на Черно море беше затворена от граничните ни служби. Затова и се изхвърли наркотикът – нямаше шанс да избяга в посока България или в посока Черно море”.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини