Проучват по проект ефективността на съдебните интернет страници

Проучване на ефективността на интернет страниците на 32 съдилища в Южен централен район започва "Алианс за регионално сътрудничество и развитие". Мониторингът ще бъде извършен по проект по ОП “Добро управление“ в партньорство с Фондация "Общество за правосъдие". Идеята е да се изгради методика, която ще бъде дадена под формата на препоръки за въвеждането в ред на визията на платформите на съдилищата и начина, по който информацията се качва в тях. Целта е те да бъдат оеднаквени, което ще даде възможност за по-бързото ориентиране в тях.

По проекта ще се извърши и мониторинг на избора на съдебни заседатели от общинските съвети, за да се изведат най-добрите практики. Ще бъде направено и обучение по ключови компетенции на заседателите.

Ще се популяризира и системата за правна помощ, тъй като тя е малко известна сред гражданите и в момента основно битува схващането, че финансовата невъзможност, ограничава достъпа до правосъдие, отбелязаха изпълнителите на проекта.

На шест езика ще бъдат издадени и брошури с правна информация за чужди граждани.

Партньорите съвместно и с община Маджарово работят и по проекта "Форум за приложна демокрация". Идеята тук е да се стимулират гражданите за по-активно участие при формирането на местните политики и по-добро местно управление.

От община Маджарово вече имат опит в тази посока със създадения Констативен и координационен съвет. В него се решават проблеми с гражданско участие от междусъседски неуредици до разпределянето на средствата по най-необходимия начин в перата на местния бюджет.

По този проект ще бъде издаден наръчник с информация за това къде, кога и как гражданите могат да участват в различни инициативи, свързани с местната политика.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Дя
    Дядо йоцо
    20 -2
    21:23, 24 апр 2019
    Ей ги тия найредени като гърнета дрънкат дивотии Абе защо така никой не хваща мотика а всдички дрънкат врели некипели
  • 2
    Де
    Дедовия
    13 -1
    09:08, 25 апр 2019
    Прокурорската жена се чуди какво да измисли да се изяви че няма работа
  • 3
    On
    One Euro Man
    11 -1
    10:57, 25 апр 2019
    От вчера насам се питам, какво е това чудо приложна демокрация. Даже чичко Google се затруднява да отговори.
  • 4
    Di
    Dimmu
    0 -1
    16:21, 25 апр 2019
    Много интересна тема! Добра логика! Ека следващата тема бъде "доколко и как преюдициално да не интоксикираме релевантно манипулативно интродуцираните шмърктопляктори".
    • On
      One Euro Man
      3 -1
      18:19, 25 апр 2019
      Предлагам на този Dream Team още една тема за проучване със същото такова огромно практическо приложение и геостратегическо значение, с чиято разработка ще се допринесе за въвеждането на визия и ред в платформите за оеднаквяване на бързата ориентация (виж точната формулировка в статията по-горе).
      Темата е следната:
      "Динамика на кръвната картина при мътещите кокошки"
Последни новини