Очаквано: „Отмъстителите: Краят“ е най-гледаният филм у нас

Четвъртият по ред филм от поредицата на "Марвъл" - "Отмъстителите: Краят" най-очаквано застана на първо място по зрителски интерес във Великденския уикенд у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Последната битка на Отмъстителите срещу Танос, за да спрат управлението му, е гледана от вече 78 099 зрители и има 941 006 лева приходи, като в тях се включват и впечатляващите 11 689 зрители и приходи от предпремиерните прожекции на филма преди официалния му старт.

На второ място по зрителски интерес е анимацията "Парка на чудесата". Приключенията на малката Джун, която с говорещите животни в парка се впуска в съживяването му в приказно място, са гледани от 20 742 зрители и има 203 519 лева приходи за десетте дни у нас.
ADVERTISING
Филмът по първата книга от тетралогията на Анна Тод - "След" е на трето място в топ 10. Историята на колежанката Теса, която се влюбва в Хардин и преобръща познатия й живот на обратно, е гледана от 31 895 зрители и има 274 255 лева приходи след двете седмици у нас.

На четвърто място е българският "Лошо момиче" на режисьора Мариан Вълев. Случващото се със състезателката по художествена гимнастика Жожо, която след инцидент се впуска в света на наркотиците и проституцията, е гледано от 29 278 зрители и има вече 254 266 лева приходи от билетите им след третата седмица на екраните.

Пето място е за хоръра "Проклятието на плачещата жена", създаден по популярна в Латинска Америка легенда. Действията на социалната работничка Анна през 70-те години в Лос Анжелис, която се сблъсква със зловещата Ла Йорона, са гледани от 10 205 зрители и отчитат 91 099 лева приходи за двете седмици у нас.

На шесто място е българският "Уют" на режисьора Камен Донев. Сатиричната драма за две фамилии, които водят двойнствен живот докато женят децата си, а едната печели милиони от тотото, е вече месец и половина на екраните и за това време са я гледали 69 158 зрители и има 633 813 лева приходи.

Седмо място е за създадения по мотиви от едноименната книга на Стивън Кинг "Гробище за домашни любимци". Случващото се във филма, който е втори след този от 1989 година по книгата, е гледано вече от 44 966 зрители и има 412 222 лева приходи за месец у нас.

Приключенският "Дъмбо" е на осмо място. Игралната история, в която основно място заема популярният още през 40-те години на миналия век анимационен герой, е вече пета седмица на екраните и за това време са я гледали 51 615 зрители и има 516 435 лева приходи.

На девето място е екшънът "Шазам!". Преобразяването на 14-годишния Били в супергероя Шазам е от месец на екраните у нас и за това време са го гледали 39 857 зрители и има 466 038 лева приходи.

Десето място е за комедията "Малката голяма работа". Фантастичното преобразяване на напористата собственичка на медийна фирма Джордан отново в детския й образ, като през това време тя преосмисля отношенията си с колегите, е вече трета седмица на екраните и за това време са го гледали 7075 зрители и има 67 499 лева приходи.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини