Румъния ни предаде петима ало измамници. Преглед на печата

Вот.

"Дума":

БСП внесе жалби до ЦИК и СЕМ срещу Борисов

"БСП за България" внесе жалби до ЦИК и СЕМ за използването на държавен ресурс за водене на предизборна кампания. Жалбите са във връзка с публичните изяви в последните дни на премиера Бойко Методиев Борисов, който оглавява Председателски предизборен щаб на ГЕРБ и партиите, подкрепили евролистата им за участие в изборите за членове на Европейския парламент на 26 май 2019 г.

В жалбата до ЦИК левицата настоява да се санкционира министър-председателя Бойко Борисов заради нарушаване на правилата за финансиране на предизборната кампания, както и за нарушаване на правилата за предизборна агитация. "Посредством своите изказвания, той цели да създаде негативно внушение в избирателите и неправилна преценка на обстоятелствата, се казва в текста.

В жалбата си до СЕМ "БСП за България" иска да се сезира ЦИК, за да осъществят правомощията си и да санкционират министър-председателя Бойко Борисов заради нарушаване на правилата за финансиране на предизборната кампания, както и за нарушаване правилата за предизборна агитация. Левицата настоява и да се издадат задължителни указания на доставчиците на медийни услуги за спазване на изискванията по Закона за радио и телевизия, тъй като в репортажи с негови изказвания няма изрично указание, че следва излъчване на платен или безплатен репортаж с агитационно съдържание.

Престъпници.

"Сега":

Румъния ни предаде петима ало измамници

Румънските власти ни предадоха петима участници в престъпната група за телефонни измами, измъкнали от доверчиви граждани над 2 млн. лева.

Петимата - на възраст от 24 до 36 години, бяха обявени за международно издирване в Шенгенската информационна система на 18 април т.г. на основание на издадени от Специализираната прокуратура европейски заповеди за арест. Те са задържани от румънската полиция същия ден в рамките на проведената под надзора на прокуратурата операция, съобщиха от МВР.

Една от най-големите организирани престъпни групи, занимавала се с телефонни измами, бе неутрализирана в хода на предприети действия на територията на София, Велико Търново и Румъния, припомни БГНЕС. В нея участваха служители на ГД "Национална полиция" и ОДМВР-В.Търново. Реализацията бе осъществена с помощта на румънските партньорски служби и на Евроджъст, съдействали за бързината на разследването. В рамките на действията бяха задържани пет лица от България - "мулета", в Румъния - още шестима от най-високото йерархично ниво на групата, включително и ръководителят, както и над 23-ма "въртачи", които постоянно набирали различни телефонни номера на територията на България. Разследването стартира през 2017 г. от Велико Търново. . Според събраните до момента данни, измамите, извършени от задържаната група, са за над 2 милиона лева.

Катастрофа.

"24 часа":

5 нарушения за 2 г. има Иван с мерцедеса, който помете 4 деца до "Герена"

5 нарушения за 2 години шофьорски стаж има 20-годишният Иван, който във вторник блъсна четири деца и падна с автомобила си в Перловската река до ст. "Георги Аспарухов". Столичанинът три пъти бил сниман да кара с превишена скорост, веднъж го хванали да говори по телефона, а един път не носел документи на колата, съобщи шефът на Пътна полиция комисар Росен Рапчев.

Засега шофьорът не е обвинен, тъй като се чакат разпити на едно от пострадалите деца и автотехническа експертиза. Тя трябва да потвърди или отрече версията му, че е карал с 50 км/ч, но е бил засечен от минала на червено "Алфа ромео". "За да не се сблъскам с него, завих надясно", твърди Иван. Няколко потребители на фейсбук застъпиха същата версия в различни групи в социалната мрежа. Водачът на алфа ромеото остана на мястото на катастрофата и също бе разпитан.

При удара луксозният "Мерцедес Ес класа" изхвърли в коритото на Перловската река 2 момичета, блъсна встрани други 2 деца, а самата кола също падна в канавката. Водачът и приятелката му се отърваха без травми благодарение на въздушните възглавници.

Борисов.

"Монитор":

Бойко Борисов: Нямам доверие към Лозан Панов, изявява се като политик

Нямам доверие в председателя на ВКС Лозан Панов, той се изявява като политическа фигура и прави коментар на политически теми. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването "Лице в лице" по бТВ, а поводът бе т.нар. "апартаментгейт".

Министър-председателят бе попитан дали има доверие в работата на КПКОНПИ, председателя на комисията Пламен Георгиев. Борисов изтъкна, че ръководството на комисията се избира от НС и такава е политическата система. Същевременно обаче КПКОНПИ свършила много неща и запорирали над 2 млрд. лв. Той припомни, че проверката за терасата на Георгиев е приключила и най-вероятно ще трябва да се събори. Тогава обаче вметна: "Защо ме питане само за КПКОНПИ, а не за председателя на ВКС?" и добави:

"Не, нямам доверие в Лозан Панов, защото се изявява като политическа фигура. Трябва да си гледа съда. Да седи криво, но да съди право".

Според него двата случая - с Пламен Георгиев и Лозан Панов са идентично, но медиите задавали въпроси само за първия, който в момента бил в отпуска, а Панов - не.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини