Чех ще помага на Григор Димитров

Бившият номер 8 в световната ранглиста Радек Щепанек става част от екипа на Григор Димитров от турнира от сериите "Мастърс" в Рим. Надпреварата е последната подготовка преди кулминацията на сезона на клей - "Ролан Гарос".
 
По време на Mutua Open Madrid първата ни ракета официално се раздели с Дани Валверду, с когото работиха заедно в продължение на три години. А 40-годишният чех се присъединява към Андре Агаси в щаба на българина, като двамата с носителя на осем титли от Големия шлем работиха преди това с настоящия №1 Новак Джокович от ноември 2017 до април 2018 г.
 
Щепанек започва състезателната си кариера през 1996 година и 21 години е част от тура. На сингъл записва 384 победи и 302 загуби, спечели пет титли и стигна до №8 в световната ранглиста. Най-доброто му постижение в турнирите от Големия шлем е четвъртфиналът на "Уимбълдън" през 2006 г. На двойки Радек спечели два "мейджъра" - на Australian Open през 2012 и US Open следващата година, като игра полуфинали на три пъти в другите два турнира от Шлема. През ноември 2012 г. стигна до №4 при дуетите, като също така спечели и 18 трофея. Два пъти вдига "Купа Дейвис" за Чехия - през 2012 и 2013 г., а на олимпийските игри в Рио през 2016 г. печели бронзов медал на смесени двойки.
 
Малко след като се отказа от професионалния тенис заради сериозни травми в областта на гърба след навършване на 30-ата си годишнина, бившият №8 в света влезе в екипа на Новак Джокович по специална препоръка на Андре Агаси, като двамата работиха с Джокович до Мастърса в маями през 2018 г.
Източник: http://bnr.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини