3 °C

Кметът се вслуша в мнението на гражданите по темата за парк „Вапцаров“

  Миналата седмица пуснахме публикация  "Защо посетителите в парк „Вапцаров“ намаляват?",като темата бе негодуванието на млади родители, които са спрели да посещават парка, заради това, че той се превръща в "панаир". Множеството от хората изразиха мнение, че входа на парка се превръща в място за търговия и не могат спокойно да се разходят в него с децата си, без да се налага да похарчат неоправдано много пари, което или ги спира да посещават парка или да го правят много по-рядко. 

  Причината за това са появилите се нови съблазняващи децата "атракции", на многократно завишени цени от нормалните, според родителите. Недоволството бе главно срещу сергията с играчки, захарен памук и балоните по 5-8 лева, които привличат почти всички преминаващи деца. Някои споделиха недоволство за това, че не се издават касови бонове, както и че цената на захарния памук, която не била обявена на търговския обект, се меняла според клиента.

  Кметът Иво Димов сподели, че в съботния ден е посетил парк "Вапцаров" и след като е разговарял с хората, е наредил премахването на част от обектите, срещу които негодуваха родители. Премахнатите обекти от парка са сергията с играчки и захарен памук, балоните и батутът, разположен в парка. На входа на най-добрия парк, според родители, за игри на деца и разходки в природата на Димитровград, остават павилиона за царевица, павилиона за сладолед, продаващи вода и кафе, както и двете детски въртележки, на цена от левче, до единия павилион.

  В понеделник разговаряхме с хора от парка, които са се срещнали с кмета по време на неговата обиколка и те заявиха, че са споделили и за проблем с липсата на тоалетни, за което Димов е обещал, че ще бъдат доставени 2 химически WC съоръжения, които да бъдат поставени в парка, за да задоволят нуждите на посетителите. Редовно пребиваващите в парка заявиха, че са очаровани от мигновенната реакция на градоначалника след публикациите по темата, помолили са кмета и за още пейки, които да бъдат монтирани, защото очакват, че след предприетите действия от негова страна, голяма част от посетителите му да се завърнат и ще има недостиг на седящи места. Една от дамите, с които разговаряхме, изрази съжаление, че е пропуснала да се оплаче от чешмичката на входа, която няма достатъчно силна струя вода, за да може да утолява жаждата на хората и е хубаво да й се обърне внимание, за да функционира правилно.

  Кметът Иво Димов заяви, че се надява хората да са удовлетворени от предприетите действия с премахването на тези съоръжения от димитровградския парк, в който се намират и зоологическата градина на града и единствената в областта астрономическа обсерватория и планетариум "Джордано Бруно".

  Ето част от коментарите по темата:

  Anelia Stoyanova - Ние отидохме на разходка преди месец, похарчих около 20 лева за двете ми деца и не мисля скоро пак да посетя "панаира" пардон парка.

  Таня - От както има батут и ние спряхме да ходим на парка. Последният път с реване си тръгнахме, след като им бях угодила донякъде. За 20 минути оставяш около 30-40 лева.

  Qna - Парка е много близо до домът ми,но тези джуфки...не ходим вече,жалко за хубавите пързалки и люлки да стоят празни.Кмете,погледни какво става на хубавият парк.Панаира стана целогодишен

  Светла К. - Аз и моите приятелки водим внучетата всеки ден на парка и мислим,че проблема е в циганите ,които продават на гадни и мизерни маси едни мръсни играчки ,а за памука да не говорим. Незнам какъв ви е проблема с павилиончетата. Хората са вложили средства и поддържат хигиена . Добре е ,че има от къде да си вземеш едно кафе и вода,които на лявото са наистина по 0.6лв , а царевицата по 1лв. Хората ,които пишат,че искат всичко да се премахне май никога или много рядко ходят на парка. Когато не вали парка е толкова препълнен , че май има нужда от по голям паркинг. Това,че нямало хора са глупости. Все пак по празниците целия град беше празен . Добре е ,че има павилиончета макар,че две са излишни. Господин Димов , махнете циганите с памука и батута . Съжалявам ако съм засегнала някой, но все пак това е нашето мнение.
   
  Мария - Здравейте. Аз посещавам парка постоянно с децата си и за жалост това , което казвате е вярно ,НО . Има едно "но" . Аз мисля ,че проблема дойде най - вече от гадните памуци , играчки и батути собственост на някакви роми. Може би от 5 години там има едно павилионче за царевица , кафе и вода. Мисля ,че то беше достатъчно,защото царевицата е 1 лев , а водата 0.60 лева. Цените не са надути и са нормални. Все пак е хубаво да има от къде да си вземеш вода или кафе ( мисля ,че то беше 0.50-0.60лв.). Проблема е , че общината разрешава на всеки ,който поиска да слага всякакви съблазнителни боклуци. Аз мисля ,че като си има едно павилионче то то е достатъчно. Другите да им се отнемат разрешителните . Г-н Кмете , надявам се да четете това и да вземете адекватни мерки.
   
  Лили - Едно е да ги позволиш тези атракциони за няколко дни или седмица, както е по време на панаира, друго е да са целия сезон. Колкото и да има образователна цел отказването на всяко поискано нещо, по думите на Наблюдател, /спорно е при 2-3 годишни деца доколко е възможно/, идеята да отидеш в парка е да се забляваш, а не единствено да се учиш на въздържание.
  За мен като родител на две малки деца, живеещи в непосредствена близост до парка, това е място за ежедневна разходка. Дори и да имах финансовата възможност за всички изкушения или за любимият на сина ми батут, не намирам за нормално всеки ден да се посещават такива атракциони или да се купуват всякакви балони и играчки.
  Отделно стои и чисто естетическия въпрос - входът на парка изглежда наистина като вход на панаир.
   
  Още коментари по темата може да видите под предходния ни материал "Защо посетителите в парк „Вапцаров“ намаляват?" и във фейсбук станицата ни.
  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ма
   Мария
   20 -3
   13:06, 14 май 2019

   Браво, кмета доказа, че мисли за нуждите на хората в града, който управлява. Адмирации за премахването на убирджииската цигания

   • Ве
    вера
    4 0
    15:42, 15 май 2019
    Ха-ха Изборите ще са скоро , та затова!
  • 2
   Йо
   йокин
   16 -3
   16:08, 14 май 2019
   Как няма да мисли,за нуждите на хората,идат евроизбори,есента,местни...
  • 3
   Ол
   Олег
   8 -2
   08:57, 15 май 2019
   Една майка иска чешмичката да тече, аз искам езерото да е пълно с вода, да се възстанови жената със стоманата вътре, да се ремонтират фонтаните пред обсерваторията и този големия под тях. В Пеньо Пенев да се напълнят всички езера и да има маршрута, която да вози хората до там. За парк Марица също си мисля, но там голям дърводобив ще настане за да се напълни канала.
  • 4
   Хи
   Хили
   7 -1
   12:36, 15 май 2019
   Аз пък чух че и вашия кмет строял хотел.Като хасковския.Как ли забогатяват тия хора ...
   • Ст
    Стефчо
    7 0
    15:44, 15 май 2019
    Хили, за пловдивско хотелче, че строй кметчето нещо се чува. Сигурно е спестявал от закуски
  • 5
   Пе
   Пенка Петрова
   1 -5
   14:43, 15 май 2019
   До хили Да не започна да говоря за шайката на мам... Виж коментара
  • 6
   Ив
   Иван
   6 0
   14:55, 15 май 2019
   Това добре.Сега остава да се видят пейките в парк П.Пенев,които са изпочупени от времето ,а и без това крайно неудобни за почивка.Не знам дали трябва да се съобразяваме с приумиците на проектантите или да се сложат удобнии нормални пейки-като в парка Вапцаров или бившите по центъра(не знам къде заминаха,ако е възможно дори и тях да сложат).
  • 7
   Ве
   Венчето
   7 0
   15:36, 15 май 2019
   Какво събитие , кмета прави това за което му се плаща , по-точно се плаща на екипа му! Хайде холан! ИЗБОРИ ги гонят , па затова!
  • 8
   Ле
   Лени
   5 0
   15:40, 15 май 2019

   Къде изчезнаха тези пейки се пита цял град, а дано излезнат от нечии дворове и се върнат на техните притежатели гражданите на Димитровград

  • 9
   Св
   свой
   5 0
   17:58, 15 май 2019
   Кмета махнал две сергии и вие вече сте заклети ГЕРБаджии.Освен да затрият града нищо друго.Ако сте недоволни от Стефан,изберете друг,трети пети.Никой от вас не се интересува какво става в ОбС,кой какво прави там.Не им държите сметка.Само ви замаяват с някакви спортни успехи и вие сте вече средни европейски граждани.

   Положението в града и в цяла България е едно МИЗЕРИЯ.А ние мизерниците търпим беконтролното крадене.Не хотел,цял курорт да си изгради кмета с вашите пари.Човека е заслужил.Вижте колко послушни овчици баламосва.

  Хороскоп за 19.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят може да се окаже наситен предизвикателства от всякакво естество. Бъдете готови за промени около себе си. Най-вероятно те ще са свързани само с положителни емоции. Имате възможност да изгладите отношенията си с човек, на когото особено държите и това ще ви зарадва. Вечерта бъдете сред близки хора.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес е по-добре да избягвате контактите с по-широк кръг хора, защото не е изключено да се натъкнат на избухливостта и гнева ви. Изключителната ви раздразнителност се дължи на преумора и изтощение. Прекарайте вечерта вкъщи с любимия човек.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Настроението ви днес ще променливо поради различните дела, с които се заемате. За да останете доволни от работата си днес обаче е за препоръчване да вършите само онова, което ви е по сърце и да избягвате отношения с хора, които ви натоварват емоционално. Ще имате възможност да прекарате края на деня в приятната компания на нови хора.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се оставяйте друг да взема решения вместо вас. Осигурете си личен периметър и свободата, на която толкова държите. Ако ви въвлекат в спор бъдете по-въздържани, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи с любимия човек. Дайте му повече време. Може да бъдете прекалено мнителни и това да изнерви обстановката.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Възможни са здравословни неразположения, предвид забързаното ви темпо и стреса, на който сте подложени. Вземете мерки за възстановяване, като започнете от почивката си. Всичко е осъществимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа, но на вас ли го казвам.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят може да бъде много приятен и спокоен, ако избегнете кавгите у дома. Проявете повече търпение и толерантност спрямо близките си. Ако го направите, ще успеете да прекарате чудесен ден със семейството си. Професионален ангажимент може да наложи предварителна подготовка. Предстоящата седмица ще бъде много важна.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Сигурното е, че няма да прекарате този ден у дома. Непрекъснато ще сте в движение, вършейки различни неща и срещайки се с нови хора. Ще научите много новини, полезни за вашата дейност. Около вас витае добро настроение и стремеж към разнообразие, което ви прави желана компания навсякъде, където отидете. Не правете прибързани заключения.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Рискувате да се предоверите на малко познат човек, който най-вероятно ще ви подведе. Ако вече сте го сторили все още имате възможност да сведете негативните последици до минимум. Действайте бързо и при повече късмет можете дори да извлечете и дивиденти от ситуацията. Не омаловажавайте успеха на ваши близки и им отдайте заслуженото внимание.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предстои ви разнообразен ден, в който вие ще имате възможност да решите как да си почивате и с кого. Настроението ви е чудесно, което е предпоставка да се чувствате добре на всяко място. Очаквайте приятна изненада от страна на любимия човек, който ще събуди неподозирани чувства у вас. Вечерта ви предстои събитие, което ви настройва позитивно.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете сигурни, че за всяко нещо си има време. Ще чуете добри новини от делови характер. В личен план ви очакват разбирателство и споделени мигове. Среща с роднини или стари приятели ще подобри настроението ви. Мислете повече са собственото си спокойствие. Никой освен самите вие не може да ви го осигури.
  19 яну 2020
  Последни новини