2 °C

Кметът се вслуша в мнението на гражданите по темата за парк „Вапцаров“

  Миналата седмица пуснахме публикация  "Защо посетителите в парк „Вапцаров“ намаляват?",като темата бе негодуванието на млади родители, които са спрели да посещават парка, заради това, че той се превръща в "панаир". Множеството от хората изразиха мнение, че входа на парка се превръща в място за търговия и не могат спокойно да се разходят в него с децата си, без да се налага да похарчат неоправдано много пари, което или ги спира да посещават парка или да го правят много по-рядко. 

  Причината за това са появилите се нови съблазняващи децата "атракции", на многократно завишени цени от нормалните, според родителите. Недоволството бе главно срещу сергията с играчки, захарен памук и балоните по 5-8 лева, които привличат почти всички преминаващи деца. Някои споделиха недоволство за това, че не се издават касови бонове, както и че цената на захарния памук, която не била обявена на търговския обект, се меняла според клиента.

  Кметът Иво Димов сподели, че в съботния ден е посетил парк "Вапцаров" и след като е разговарял с хората, е наредил премахването на част от обектите, срещу които негодуваха родители. Премахнатите обекти от парка са сергията с играчки и захарен памук, балоните и батутът, разположен в парка. На входа на най-добрия парк, според родители, за игри на деца и разходки в природата на Димитровград, остават павилиона за царевица, павилиона за сладолед, продаващи вода и кафе, както и двете детски въртележки, на цена от левче, до единия павилион.

  В понеделник разговаряхме с хора от парка, които са се срещнали с кмета по време на неговата обиколка и те заявиха, че са споделили и за проблем с липсата на тоалетни, за което Димов е обещал, че ще бъдат доставени 2 химически WC съоръжения, които да бъдат поставени в парка, за да задоволят нуждите на посетителите. Редовно пребиваващите в парка заявиха, че са очаровани от мигновенната реакция на градоначалника след публикациите по темата, помолили са кмета и за още пейки, които да бъдат монтирани, защото очакват, че след предприетите действия от негова страна, голяма част от посетителите му да се завърнат и ще има недостиг на седящи места. Една от дамите, с които разговаряхме, изрази съжаление, че е пропуснала да се оплаче от чешмичката на входа, която няма достатъчно силна струя вода, за да може да утолява жаждата на хората и е хубаво да й се обърне внимание, за да функционира правилно.

  Кметът Иво Димов заяви, че се надява хората да са удовлетворени от предприетите действия с премахването на тези съоръжения от димитровградския парк, в който се намират и зоологическата градина на града и единствената в областта астрономическа обсерватория и планетариум "Джордано Бруно".

  Ето част от коментарите по темата:

  Anelia Stoyanova - Ние отидохме на разходка преди месец, похарчих около 20 лева за двете ми деца и не мисля скоро пак да посетя "панаира" пардон парка.

  Таня - От както има батут и ние спряхме да ходим на парка. Последният път с реване си тръгнахме, след като им бях угодила донякъде. За 20 минути оставяш около 30-40 лева.

  Qna - Парка е много близо до домът ми,но тези джуфки...не ходим вече,жалко за хубавите пързалки и люлки да стоят празни.Кмете,погледни какво става на хубавият парк.Панаира стана целогодишен

  Светла К. - Аз и моите приятелки водим внучетата всеки ден на парка и мислим,че проблема е в циганите ,които продават на гадни и мизерни маси едни мръсни играчки ,а за памука да не говорим. Незнам какъв ви е проблема с павилиончетата. Хората са вложили средства и поддържат хигиена . Добре е ,че има от къде да си вземеш едно кафе и вода,които на лявото са наистина по 0.6лв , а царевицата по 1лв. Хората ,които пишат,че искат всичко да се премахне май никога или много рядко ходят на парка. Когато не вали парка е толкова препълнен , че май има нужда от по голям паркинг. Това,че нямало хора са глупости. Все пак по празниците целия град беше празен . Добре е ,че има павилиончета макар,че две са излишни. Господин Димов , махнете циганите с памука и батута . Съжалявам ако съм засегнала някой, но все пак това е нашето мнение.
   
  Мария - Здравейте. Аз посещавам парка постоянно с децата си и за жалост това , което казвате е вярно ,НО . Има едно "но" . Аз мисля ,че проблема дойде най - вече от гадните памуци , играчки и батути собственост на някакви роми. Може би от 5 години там има едно павилионче за царевица , кафе и вода. Мисля ,че то беше достатъчно,защото царевицата е 1 лев , а водата 0.60 лева. Цените не са надути и са нормални. Все пак е хубаво да има от къде да си вземеш вода или кафе ( мисля ,че то беше 0.50-0.60лв.). Проблема е , че общината разрешава на всеки ,който поиска да слага всякакви съблазнителни боклуци. Аз мисля ,че като си има едно павилионче то то е достатъчно. Другите да им се отнемат разрешителните . Г-н Кмете , надявам се да четете това и да вземете адекватни мерки.
   
  Лили - Едно е да ги позволиш тези атракциони за няколко дни или седмица, както е по време на панаира, друго е да са целия сезон. Колкото и да има образователна цел отказването на всяко поискано нещо, по думите на Наблюдател, /спорно е при 2-3 годишни деца доколко е възможно/, идеята да отидеш в парка е да се забляваш, а не единствено да се учиш на въздържание.
  За мен като родител на две малки деца, живеещи в непосредствена близост до парка, това е място за ежедневна разходка. Дори и да имах финансовата възможност за всички изкушения или за любимият на сина ми батут, не намирам за нормално всеки ден да се посещават такива атракциони или да се купуват всякакви балони и играчки.
  Отделно стои и чисто естетическия въпрос - входът на парка изглежда наистина като вход на панаир.
   
  Още коментари по темата може да видите под предходния ни материал "Защо посетителите в парк „Вапцаров“ намаляват?" и във фейсбук станицата ни.
  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ма
   Мария
   20 -3
   13:06, 14 май 2019

   Браво, кмета доказа, че мисли за нуждите на хората в града, който управлява. Адмирации за премахването на убирджииската цигания

   • Ве
    вера
    4 0
    15:42, 15 май 2019
    Ха-ха Изборите ще са скоро , та затова!
  • 2
   Йо
   йокин
   16 -3
   16:08, 14 май 2019
   Как няма да мисли,за нуждите на хората,идат евроизбори,есента,местни...
  • 3
   Ол
   Олег
   8 -2
   08:57, 15 май 2019
   Една майка иска чешмичката да тече, аз искам езерото да е пълно с вода, да се възстанови жената със стоманата вътре, да се ремонтират фонтаните пред обсерваторията и този големия под тях. В Пеньо Пенев да се напълнят всички езера и да има маршрута, която да вози хората до там. За парк Марица също си мисля, но там голям дърводобив ще настане за да се напълни канала.
  • 4
   Хи
   Хили
   7 -1
   12:36, 15 май 2019
   Аз пък чух че и вашия кмет строял хотел.Като хасковския.Как ли забогатяват тия хора ...
   • Ст
    Стефчо
    7 0
    15:44, 15 май 2019
    Хили, за пловдивско хотелче, че строй кметчето нещо се чува. Сигурно е спестявал от закуски
  • 5
   Пе
   Пенка Петрова
   1 -5
   14:43, 15 май 2019
   До хили Да не започна да говоря за шайката на мам... Виж коментара
  • 6
   Ив
   Иван
   6 0
   14:55, 15 май 2019
   Това добре.Сега остава да се видят пейките в парк П.Пенев,които са изпочупени от времето ,а и без това крайно неудобни за почивка.Не знам дали трябва да се съобразяваме с приумиците на проектантите или да се сложат удобнии нормални пейки-като в парка Вапцаров или бившите по центъра(не знам къде заминаха,ако е възможно дори и тях да сложат).
  • 7
   Ве
   Венчето
   7 0
   15:36, 15 май 2019
   Какво събитие , кмета прави това за което му се плаща , по-точно се плаща на екипа му! Хайде холан! ИЗБОРИ ги гонят , па затова!
  • 8
   Ле
   Лени
   5 0
   15:40, 15 май 2019

   Къде изчезнаха тези пейки се пита цял град, а дано излезнат от нечии дворове и се върнат на техните притежатели гражданите на Димитровград

  • 9
   Св
   свой
   5 0
   17:58, 15 май 2019
   Кмета махнал две сергии и вие вече сте заклети ГЕРБаджии.Освен да затрият града нищо друго.Ако сте недоволни от Стефан,изберете друг,трети пети.Никой от вас не се интересува какво става в ОбС,кой какво прави там.Не им държите сметка.Само ви замаяват с някакви спортни успехи и вие сте вече средни европейски граждани.

   Положението в града и в цяла България е едно МИЗЕРИЯ.А ние мизерниците търпим беконтролното крадене.Не хотел,цял курорт да си изгради кмета с вашите пари.Човека е заслужил.Вижте колко послушни овчици баламосва.

  Хороскоп за 06.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Очаквани известия, свързани с дома, децата, професионални изяви и други интересуващи ви събития ще направят деня ви забързан, но и ползотворен. Общуването с приятелите се отразява обновяващо на духа и настроението, чувствате се спокойни и заредени с добри идеи. Следващите дни ще са интересни и вълнуващи.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате нужда от почивка, за да възстановите силите си. Заемете се с нещо, което ви е приятно и не се занимавайте с чужди проблеми. Поспортувайте, за да възвърнете добрата си физическа форма и да повишите тонуса си.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обзети сте от небивал ентусиазъм. Захващате се с по няколко неща наведнъж. Действайте по-съсредоточено и определете приоритетите си. Финансовото ви състояние напоследък е блестящо, а ако не е съвсем скоро ще стане. Може би днес е денят за големият ви удар.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Изостанали служебни задачи ще ви принудят да потърсите по-добри решения, за да наваксате пропуснатото. Работейки и върху квалификацията си, ще попълвате знанията си с последните новости от сферата на професионалните ви занимания. Това ще ви направи по-категорични по отношение на въпрос, интересуващ и други хора.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Категорично ще отхвърлите всяка намеса в личния си живот. С действията си ще накарате другите да се вслушват в съветите ви и по-малко вие в техните. Имате силно въздействие върху обкръжението си, от вас зависи то да е положително и да ви уважават. Финансовото ви състояние ще се подобри чувствително, но бъдете по-пестеливи.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Добре владеете емоциите си днес и не позволявате нещо подобно да провали изявите ви в определен момент. Имате много добри възможности, от които навреме ще се възползвате. Правите компромис при възникнал спор с близък човек и ще останете доволни от избора си. Не се колебаете излишно относно въпрос, касаещ личния ви живот.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Рутината и инициативността ви ще ви подготвят за промените, които навлизат. Динамиката на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. Наред с тях ще осъществите намеренията си и с това ще направите живота си по-добър. В лицето на партньора си имате верен съюзник, не го пренебрегвайте.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заемате се с очаквани промени. Момента е подходящ за нововъведения. Справяте се много добре със служебните си задължения и съвсем основателно можете да повдигнете въпроса за повишаване на заплатата ви. Старанието и усилията, които полагате, както в професионален, така и в личен план дават резултати.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще чуете добри думи за себе си, а също и за вашите способности. Това ще ви окрили и ще увеличи доходите ви. Няма да ви липсват и публични изяви, което ще утвърди авторитета ви. Бъдете снизходителни към несъществените неща, подминавайте ги с чувство за хумор. Ще получите предложение, което трябва сами да проверите дали е близко до реалността.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не очаквайте прекалено много от предстоящо събитие. Опитайте се да се съсредоточите и върху непосредствен ангажимент и да го завършите успешно. Действате твърде прибързано и припряно при опитите си да спечелите привлекателна за вас личност. Бъдете по-търпеливи и разумни в действията си и съвсем скоро ще успеете.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Погледнете на случващото се, като на добра възможност да обогатите житейския си опит и в никакъв случай не зачерквайте връзки или перспективи. Ако обедините усилията си с подходящ човек, споделящ интересите и намеренията ви, ще постигнете целите си за по-кратък период от време. В семейството не всичко е както на вас ви се иска, но помислете за промени.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съзнателно ще търсите промяната, очаквайки чрез нея да разнообразите живота си. От друга стара тя ще оказва влияние и върху творческите ви виждания, което неминуемо ще се отрази на работата ви. С организаторски подход ще осъществите мероприятие, среща или изява, за които ще се говори. Работата ви в интелектуалната сфера също ще носи желаните резултати.
  06 дек 2019
  Последни новини