12 °C

Кметът се вслуша в мнението на гражданите по темата за парк „Вапцаров“

  Миналата седмица пуснахме публикация  "Защо посетителите в парк „Вапцаров“ намаляват?",като темата бе негодуванието на млади родители, които са спрели да посещават парка, заради това, че той се превръща в "панаир". Множеството от хората изразиха мнение, че входа на парка се превръща в място за търговия и не могат спокойно да се разходят в него с децата си, без да се налага да похарчат неоправдано много пари, което или ги спира да посещават парка или да го правят много по-рядко. 

  Причината за това са появилите се нови съблазняващи децата "атракции", на многократно завишени цени от нормалните, според родителите. Недоволството бе главно срещу сергията с играчки, захарен памук и балоните по 5-8 лева, които привличат почти всички преминаващи деца. Някои споделиха недоволство за това, че не се издават касови бонове, както и че цената на захарния памук, която не била обявена на търговския обект, се меняла според клиента.

  Кметът Иво Димов сподели, че в съботния ден е посетил парк "Вапцаров" и след като е разговарял с хората, е наредил премахването на част от обектите, срещу които негодуваха родители. Премахнатите обекти от парка са сергията с играчки и захарен памук, балоните и батутът, разположен в парка. На входа на най-добрия парк, според родители, за игри на деца и разходки в природата на Димитровград, остават павилиона за царевица, павилиона за сладолед, продаващи вода и кафе, както и двете детски въртележки, на цена от левче, до единия павилион.

  В понеделник разговаряхме с хора от парка, които са се срещнали с кмета по време на неговата обиколка и те заявиха, че са споделили и за проблем с липсата на тоалетни, за което Димов е обещал, че ще бъдат доставени 2 химически WC съоръжения, които да бъдат поставени в парка, за да задоволят нуждите на посетителите. Редовно пребиваващите в парка заявиха, че са очаровани от мигновенната реакция на градоначалника след публикациите по темата, помолили са кмета и за още пейки, които да бъдат монтирани, защото очакват, че след предприетите действия от негова страна, голяма част от посетителите му да се завърнат и ще има недостиг на седящи места. Една от дамите, с които разговаряхме, изрази съжаление, че е пропуснала да се оплаче от чешмичката на входа, която няма достатъчно силна струя вода, за да може да утолява жаждата на хората и е хубаво да й се обърне внимание, за да функционира правилно.

  Кметът Иво Димов заяви, че се надява хората да са удовлетворени от предприетите действия с премахването на тези съоръжения от димитровградския парк, в който се намират и зоологическата градина на града и единствената в областта астрономическа обсерватория и планетариум "Джордано Бруно".

  Ето част от коментарите по темата:

  Anelia Stoyanova - Ние отидохме на разходка преди месец, похарчих около 20 лева за двете ми деца и не мисля скоро пак да посетя "панаира" пардон парка.

  Таня - От както има батут и ние спряхме да ходим на парка. Последният път с реване си тръгнахме, след като им бях угодила донякъде. За 20 минути оставяш около 30-40 лева.

  Qna - Парка е много близо до домът ми,но тези джуфки...не ходим вече,жалко за хубавите пързалки и люлки да стоят празни.Кмете,погледни какво става на хубавият парк.Панаира стана целогодишен

  Светла К. - Аз и моите приятелки водим внучетата всеки ден на парка и мислим,че проблема е в циганите ,които продават на гадни и мизерни маси едни мръсни играчки ,а за памука да не говорим. Незнам какъв ви е проблема с павилиончетата. Хората са вложили средства и поддържат хигиена . Добре е ,че има от къде да си вземеш едно кафе и вода,които на лявото са наистина по 0.6лв , а царевицата по 1лв. Хората ,които пишат,че искат всичко да се премахне май никога или много рядко ходят на парка. Когато не вали парка е толкова препълнен , че май има нужда от по голям паркинг. Това,че нямало хора са глупости. Все пак по празниците целия град беше празен . Добре е ,че има павилиончета макар,че две са излишни. Господин Димов , махнете циганите с памука и батута . Съжалявам ако съм засегнала някой, но все пак това е нашето мнение.
   
  Мария - Здравейте. Аз посещавам парка постоянно с децата си и за жалост това , което казвате е вярно ,НО . Има едно "но" . Аз мисля ,че проблема дойде най - вече от гадните памуци , играчки и батути собственост на някакви роми. Може би от 5 години там има едно павилионче за царевица , кафе и вода. Мисля ,че то беше достатъчно,защото царевицата е 1 лев , а водата 0.60 лева. Цените не са надути и са нормални. Все пак е хубаво да има от къде да си вземеш вода или кафе ( мисля ,че то беше 0.50-0.60лв.). Проблема е , че общината разрешава на всеки ,който поиска да слага всякакви съблазнителни боклуци. Аз мисля ,че като си има едно павилионче то то е достатъчно. Другите да им се отнемат разрешителните . Г-н Кмете , надявам се да четете това и да вземете адекватни мерки.
   
  Лили - Едно е да ги позволиш тези атракциони за няколко дни или седмица, както е по време на панаира, друго е да са целия сезон. Колкото и да има образователна цел отказването на всяко поискано нещо, по думите на Наблюдател, /спорно е при 2-3 годишни деца доколко е възможно/, идеята да отидеш в парка е да се забляваш, а не единствено да се учиш на въздържание.
  За мен като родител на две малки деца, живеещи в непосредствена близост до парка, това е място за ежедневна разходка. Дори и да имах финансовата възможност за всички изкушения или за любимият на сина ми батут, не намирам за нормално всеки ден да се посещават такива атракциони или да се купуват всякакви балони и играчки.
  Отделно стои и чисто естетическия въпрос - входът на парка изглежда наистина като вход на панаир.
   
  Още коментари по темата може да видите под предходния ни материал "Защо посетителите в парк „Вапцаров“ намаляват?" и във фейсбук станицата ни.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ма
   Мария
   20 -3
   13:06, 14 май 2019

   Браво, кмета доказа, че мисли за нуждите на хората в града, който управлява. Адмирации за премахването на убирджииската цигания

   • Ве
    вера
    4 0
    15:42, 15 май 2019
    Ха-ха Изборите ще са скоро , та затова!
  • 2
   Йо
   йокин
   16 -3
   16:08, 14 май 2019
   Как няма да мисли,за нуждите на хората,идат евроизбори,есента,местни...
  • 3
   Ол
   Олег
   8 -2
   08:57, 15 май 2019
   Една майка иска чешмичката да тече, аз искам езерото да е пълно с вода, да се възстанови жената със стоманата вътре, да се ремонтират фонтаните пред обсерваторията и този големия под тях. В Пеньо Пенев да се напълнят всички езера и да има маршрута, която да вози хората до там. За парк Марица също си мисля, но там голям дърводобив ще настане за да се напълни канала.
  • 4
   Хи
   Хили
   7 -1
   12:36, 15 май 2019
   Аз пък чух че и вашия кмет строял хотел.Като хасковския.Как ли забогатяват тия хора ...
   • Ст
    Стефчо
    7 0
    15:44, 15 май 2019
    Хили, за пловдивско хотелче, че строй кметчето нещо се чува. Сигурно е спестявал от закуски
  • 5
   Пе
   Пенка Петрова
   1 -5
   14:43, 15 май 2019
   До хили Да не започна да говоря за шайката на мам... Виж коментара
  • 6
   Ив
   Иван
   6 0
   14:55, 15 май 2019
   Това добре.Сега остава да се видят пейките в парк П.Пенев,които са изпочупени от времето ,а и без това крайно неудобни за почивка.Не знам дали трябва да се съобразяваме с приумиците на проектантите или да се сложат удобнии нормални пейки-като в парка Вапцаров или бившите по центъра(не знам къде заминаха,ако е възможно дори и тях да сложат).
  • 7
   Ве
   Венчето
   7 0
   15:36, 15 май 2019
   Какво събитие , кмета прави това за което му се плаща , по-точно се плаща на екипа му! Хайде холан! ИЗБОРИ ги гонят , па затова!
  • 8
   Ле
   Лени
   5 0
   15:40, 15 май 2019

   Къде изчезнаха тези пейки се пита цял град, а дано излезнат от нечии дворове и се върнат на техните притежатели гражданите на Димитровград

  • 9
   Св
   свой
   5 0
   17:58, 15 май 2019
   Кмета махнал две сергии и вие вече сте заклети ГЕРБаджии.Освен да затрият града нищо друго.Ако сте недоволни от Стефан,изберете друг,трети пети.Никой от вас не се интересува какво става в ОбС,кой какво прави там.Не им държите сметка.Само ви замаяват с някакви спортни успехи и вие сте вече средни европейски граждани.

   Положението в града и в цяла България е едно МИЗЕРИЯ.А ние мизерниците търпим беконтролното крадене.Не хотел,цял курорт да си изгради кмета с вашите пари.Човека е заслужил.Вижте колко послушни овчици баламосва.

  Хороскоп за 21.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко, което не е спешно може да го отложите, давайки предимство на вече започнатите си задачи. С компромиси и чувство за хумор ще успеете да се споразумеете с онези, които предявяват претенции към вас. Делова среща ще ви направи по-гъвкави и активни, други ще проведат успешна търговска сделка.
  21.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Запазвайки самостоятелността си ще работите за утвърждаване на авторитета и повишаване на финансите си. Превръщате се в обединителна фигура за много хора, но ви е трудно да го осъзнаете. Освободете се от всичко, което ви пречи да се чувствате свободни и живейте така, както разбирате.
  21.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потиснете раздразнението си, ако такова съществува и изяснете отношенията си с онези, с които имате противоречия. Нечие предложение ще ви заинтригува и с внимание ще подготвите следващите си действия, обвързващи ги с него. Погрижете се за отдиха си и укрепете силите си.
  21.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Спокойно изчаквайте развитието на събитията и не прибързвайте в оценките и реакциите си днес. От правилното ви поведение ще зависят резултатите, както и безпрепятствената реализация на делата ви. В противен случай са възможни главоболия за в бъдеще. Занимания с приятни неща ще ви помогнат да се разтоварите от стреса.
  21.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Време е да се порадвате на заслужен успех в резултат от дълъг и упорит труд. Старанието ви ще бъде щедро възнаградено. Споделете радостта си с любимия човек. Постарайте се да не разочаровате ваши близки, които много разчитат на вас по определен въпрос. Не се натоварвайте с работа вечерта, намерете време за почивка.
  21.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете искрени пред себе си и назовете ясно целите си, какво искате и към какво се стремите. Това ще ви помогне да изградите нужната ви мотивация и да продължите напред. Успехите ви могат да бъдат в много посоки, от вас зависи да ги сътворите. Има кой да ви насърчи и погрижи за вас, позволете му да го направи.
  21.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дребни и приятни случки ще определят облика на дена ви. Ще ви занимават нещата от личния ви живот и всичко свързано с дома ви, семейството и духовните търсения. Очарованието на деня ще се затвърди и от вести, които ще получите от далече. Скорошно посещение на ваши близки ще ви хвърли в трескави приготовления.
  21.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Повечето от вас прекарват в движение този ден, независимо с какво изберат да се заемат. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Очаквате прекалено много от човек от обкръжението ви, но е твърде възможно той да не оправдае доверието ви. Направете приятна изненада на любимия човек днес.
  21.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В добро настроение сте и ще постигате желаните резултати. На моменти ще имате нужда от подкрепа, която няма да ви бъде отказвана. Приятно е с хората, които имате до себе си. Потърсете начин да им се отблагодарите. Увереността ви нараства и ще търсите нови предизвикателства.
  21.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес са възможни изненади, някои от тях и приятни. Семейството ще ви занимава със своите проблеми и това допълнително ще внася напрежение в ежедневието ви. Нещата не са непоправими. Гледайте по-спокойно на случващото се. Желана среща ще ви помогне да се отпуснете и насочите мислите си в по-приятна посока.
  21.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете доброто в себе си и ще ви бъде по-лесно да общувате, работите и да се реализирате. Денят ще ви предложи добри възможности за изява на творческите ви търсения, късметът ще бъде с вас, стига да сте активни и да не проявявате не на място капризите си. Започната задача ще ви създаде повече грижи, но има защо.
  21.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте свободните си средства в недвижими имоти. Вероятно днес някои от вас ще попаднат на изключително изгодна оферта. Ако нямате достатъчно пари за това денят ще ви зарадва с неочаквани финансови постъпления.
  21.09.2019
  Последни новини