Смолянчанка срещна мечка от близо докато обикаля гората като стражар

    Първа за сезона среща с мечка и малкото й, и то от близо, имаше днес смолянчанката Петя Цекова.

    Младата жена е успяла да заснеме животното от около 40-50 метра разстояние, докато обикаляла по работа горски район. „Сигнализирах в РИОСВ Смолян, че съм я видяла в района между Райковски ливади и Пампорово“, каза тя пред СмолянБГвести.

    Петя е горски стражар, а мястото на срещата с мечката и бебето, е част от охранителния й район. Въпреки че е свикнала да обикаля горите и не за пръв път среща внушителното животно, тя не крие, че преживяването е запомнящо се.

    „Първа среща тази година. Извинявам се за качеството на снимките, но ми се разстроиха пикселите от иначе непотръпващите ми ръце. 40-50 м са били доста малка дистанция.“, написа в шеговит пост в социалната мрежа младата жена с професия, за която се иска характер.

    Тя обаче призова хората да не изпадат в паника, а да бъдат бдителни, за да избегнат конфликт с обитателите на гората. Особено внимателни хората трябва да бъдат, когато дивият звяр е майка с малки, предупреждават специалистите. „Все пак ние доброволно ходим в тяхната територая“, заключи Цекова.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини