Чавдар Маринов е новият зам.-министър на земеделието

Министър-председателят Бойко Борисов назначи на длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите Чавдар Маринов.

Той е завършил Тракийския университет в Стара Загора със специалност "Животновъдство", има и придобита образователно-квалификационна степен "магистър" по специалност "Финансов мениджмънт и маркетинг" от Висше училище по застраховане и финанси в София. В периода 2007-2017 г. е заемал експертни длъжности в Държавен фонд "Земеделие" и Министерството на земеделието и храните. От 2018 г. е изпълнителен директор на Българката асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци.

Ресорът на Чавдар Маринов като заместник-министър ще бъде свързан с осъществяването и изпълнението на националната политика и политиката на ЕС в областта на растениевъдството и биологичното производство; управлението на дейността на риска и кризите, насочена към противодействие и компенсиране на щети при неблагоприятни климатични събития.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бо
    борката кереза -енженер
    3 0
    15:49, 20 май 2019
    Бат Бойко не ми пиши къде бил кога завършил Кажи колко години и къде е работил практически по специалноста Другота е жижи бижи и размахване на папки
Последни новини