Пропадна булевард след ремонт за 113 милиона лева

Новоремонтирано двуетажно кръгово кръстовище във Варна пропадна след дъжда във вторник. Поправките по него и още две такива отсечки на варненския булевард "Васил Левски" струваха 113 милиона лева. По ирония на съдбата само няколко часа преди инцидента, премиерът Бойко Борисов похвали трасето по време на предизборна среща на ГЕРБ във Фестивалния и конгресен център в града. Той каза, че след ремонта по булеварда няма никакви проблеми. 

Ремонтираните кръстовища бяха отворени за движение малко преди Великден, а работата по тях продължи повече от година и половина. По адрес на трите двуетажни кръгови кръстовища на варненския булевард се изсипаха доста критики и заваляха сигнали, че шосето е негодно за движение, когато вали дъжд. Недоволни граждани алармират, че част от трасето е наклонено и с нарушена окръжност, а друга част минава през трибуните на градския стадион "Спартак". Обширни участъци от платната за движение остават под вода след всеки обилен валеж.

Според снимки, видеоклипове и коментари, публикувани в популярната Фейсбук група "Виждам те, КАТ – Варна", кръстовището на булевардите "Васил Левски" и "Владислав Варненчик" е пропаднало, като на второто му ниво се е образувала дупка. Свидетели на случилото се твърдят, че на мястото веднага са пристигнали коли на полицията и пожарната. Паднал е и един от стълбовете на уличното осветление. На снимките, публикувани в социалните мрежи, се вижда, че е пропаднал и един от тротоарите край кръстовището, което за пристигането на премиера беше украсено с палми и знамена.

Междувременно от Гражданска защита и пожарната съобщиха пред bTV за девет сигнала и за изтегляне на закъсал автомобил след вчерашния дъжд във Варна..

Седем от сигналите са подадени едновременно, което е създало известно напрежение. Едно от обаждането е било за паднал клон, друго - за наклонен стълб, а останалите за наводнени домове. Един сигнал е подаден и за свлачище в село Михале.

Според зам.-кмета Христо Иванов причина за наклонения стълб на моста на бул. "Васил Левски" не било некачествено строителство, а паралелна комуникация, която минавала успоредно на моста. Стълбът е отстранен и ще бъде укрепен допълнително, увери зам.-кметът.

"На бул. Цар Освободител" не е правено ново изграждане на дъждовна канализация. Монтирани са допълнителни дъждоотводнителни решетки, но вчера са се затлачили, което предизвика акция по тяхното почистване", допълни Христо Иванов.

Според директора на варненската пожарна Тихомир Тотев: "като цяло няма нанесени материални щети".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини