Борисов се срамува, няма нова къща, няма приятели и не плаче

Нямам нов имот и нова къща в Банкя. Живял съм, живея и ще умра в къщата в Банкя. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред NOVA.

Според него Европа е най-доброто място за живеене. "Симпатизирам на Ангел Джамбазки като политик, който е извън ГЕРБ", каза премиерът.

"Срамувам се от нещата, които направихме в ГЕРБ през последния месец, визирам скандалите, в които попаднахме. Вярвам, че сме си взели поука", добави той.

Попитан колко трябва да е минималната заплата, той каза, че парите винаги не стигат.

За парите, с които живее, Борисов обясни, че заплатата му стига, а транспортът му е безплатен.

"Нямам приятели, последно плаках, когато мама умря", каза още Борисов в отговор на блиц въпроси.

Най-големият порок на премиера са цигарите. "На дърти години почнах да пуша. 50 г. не пуших пак ще го ликвидирам този порок. Умен човек няма как да пуши", каза премиера.

"Нямам най-добър приятел", призна Борисов.

"Станишев е много важен човек след неделя. Защото ще се водят преговори ще се водят преговори за избор на ръководството в Европа, а там той ще има важна роля. Тогава ЕНП, ПЕС, либералите, партията на Макрон всички те трябва да водят преговори, за да се излъчат четирите големи. Нямам представа защо той не води листата на БСП, но това си е тяхна работа", добави той.

Борисов коментира и къщата в неговия имот, за която Елена Йончева спомена преди ден, че не е декларирана. "Няма нова къща, а в моя парцел съм си построил на ъгъла на дувара пристройка. Децата живеят в къщата, а аз съм самостоятелен човек. Имам нужда от място, на което да се срещам хората. Всичко е документирано, има платени данъци, всичко е според закона. Не е декларирано, защото се намира в същия имот. Нямам нов имот и нова къща в Банкя. Живял съм, живея и ще умра в къщата в Банкя", обясни Борисов.

"Аз искам справедливост сега. Тези, които са отнемали имотите, които са унищожили семействата, кога ще има справедливост за тях? Родителите на тези хора, които са отнемали имоти и са унищожавали семейства, сега искат справедливост", каза Борисов във връзка с твърденията на БСП за имотите му в Банкя.

"Факт е, че левицата не се занимава с евроизбори, а само с компромати. Още има възможност за "Костинброд" 2. Помните какви сигнали носиха от прокуратурата в Костинброд, как ни намериха неподготвени. Медиите се подведоха, не спазиха времето за мълчание и размисъл", каза още Борисов.

Относно това дали има къща в Барселона, Борисов каза, че е ходил в този град само веднъж по времето, когато е бил кмет.

Не са лоши жени Корнелия Нинова и Елена Йончева, но сеят и сипят злоба и жлъч все едно свършва света. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов предв Нова тв.

Във връзка с обвиненията на БСП, че той участва в предизборни мероприятия, премиерът заяви: "Аз съм бил само на едно партийно мероприятие - в зала "Арена Армеец".

Той обърна внимание, че няма как да съчетаеш откриването на немски заводи за по 100-200 млн. лв. и посещението на папата с кампанията за евровота.

Попитан дали е предизборно посещението на Алексис Ципрас вчера, Борисов уточни, че гръцкият премиер е социалист. "Не са лоши жени, но тази злоба, тази жлъч, която сеят и сипят, все едно свършва света. Не бе, и понеделник пак ще сме живи и здрави. Тази омраза откъде им се яви?", попита Борисов.

На въпрос ако резултатът е добър, чия ще е заслугата, и ако е лош, кой ще е виновен, министър-председателят отговори: "В двата случая вината е моя, защото съм шеф на партията".

Попитан дали съдбата на Цветанов зависи от резултата на евровота, Борисов посочи, че не е толкова важно каква ще е съдбата на Цветанов, а това колко хората могат да му простят.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че го е изтегли назад, за да може да осъзнае и да понесе усещането, че е сгрешил.

"Само тази фраза, която изпусна в "Панорама", че него няма кой да го накаже вбеси хората. Не мен - хората", допълни Борисов.  

"България се бори да вземе Европейската агенцията по труда - това са много работни места и престиж. Вчера, когато се обади Макрон, му казвам: "Тъй колега, България се бори да вземем Агенцията по труда". Ние нямаме такава Европейска агенция голяма, затова ще се боря за нея. Тези, които ме подкрепят, за да дойде агенцията в България, може да поискат аз да ги подкрепа за друго", каза още премиерът.

Във връзка с избора на европейски прокурор, кандидатурата на Лаура Кьовеши и обвиненията на БСП, че представител на правителството е гласувал против нея, Борисов заяви, че именно социалистите са блокирали кандидатурата й. Той обясни, че Кьовеши е от неговото политическо семейство и че румънският му колега го е попитал защо в България българските социалисти говорят така, след като те са блокирали Кьовеши.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини