От 50 до 500 лв. глоба за бране на липа в Димитровград

Кметска заповед забрани официално брането на липов цвят в Димитровград. От Общинската администрация разпространиха подписаната от кмета на общината Иво Димов разпоредба по наредбата за опазване на зелените площи и декоративната растителност. Според заповедта не може да се бере липа нито от булевардните дървета в града, нито от тези в парковете. Забраната важи за липите в крайпътните артерии и тези в селата.

Ще бъдат наказвани и тези, които метат липовия цвят по улиците с цел продажбата му. Солени ще са глобите при констатиране на берачи, които чупят или деформират клоните на дърветата. Санкциите варират от 50 до 500 лева.

За спазването на наредбата ще следят освен общинска полиция и служителите от „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана“, и управлението на МВР.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Йо
    йокин
    2 -1
    18:18, 28 май 2019
    А за чай,малко,не мое ли?
  • 2
    Кр
    красю от сот.
    5 -3
    21:29, 28 май 2019
    най-глупавата заповед от съществуването на града.
  • 3
    Ди
    димитровград
    5 0
    21:40, 28 май 2019
    А защо няма заповед за кучетарите които сутрин и вечер изкарват животните да се облекчават в междублоковите пространства.елементарна сметка-2пъти на ден или 60пъти на месец и това е за едно куче.КМЕТЕ ДЕЦАТА КЪДЕ ДА ИГРАЯТ без да настъпят мините.Айде кучкарите да ме почват.
Последни новини