Горсов отказва да се признае за виновен

За трети път отложиха делото срещу бащата на Мануела, момичето което пострада при катастрофа, причинена от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки - Красимир Горсов. Причината за това е отказът на Горсов да бъде защитаван от упълномощения от него адвокат Христов.

Горсов отказа защита и от назначения от съда служебен адвокат.

Съдът изрично подчерта, че дава последен шанс на Горсов да назначи свой защитник в срок от една седмица и насрочи следващото заседание на 29 май от 15.00 часа.

Адвокат Христов заяви пред журналисти, че до снощи с Горсов са имали разбирателство относно линията на защитата, а именно съкратено съдебно производство, което предвижда присъда по-малка от минималната заложена в закон, при съдействие на подсъдимия. Адвокатът е изненадан от действията на подсъдимия.

Попитан, на какво разчита подсъдимия, Христов не се ангажира с мнение, но спомена, че може би подсъдимият се надява да намери доказателства за разходите си.

Запитан дали Горсов познава НПК и съзнателно търси начини за отлагане на делото, адвокат Христов изрази съмнение, но изтъкна, че вероятно Горсов се е консултирал с други негови колеги. Горсов обаче заявил днес на обяд, че иска делото да протече по нормалния ред.

Съдът разясни на бащата на Мануела, че ако избере нормалния ред, не може да се ползва по-късно от привилегиите на съкратеното производство. Въпреки това Горсов не промени становището си.

Запитан, защо не е уведомил по-рано за намеренията си Горсов отвърна, че не знаел, че трябва. От снощи той преговарял с други защитници.

В случай, че на 29 май Горсов се яви без защитник или защитникът му пожелае отлагане на делото по каквато и да било причина, защитата му ще се поеме от служебния адвокат, който днес Горсов не пожела.

Пред журналисти Горсов заяви, че се отказа от съкратеното производство защото е невинен, не признава да е похарчил пари на данъкоплатците, отказвайки служебен защитник.

"Разчитам, че нещата не са така, както ги пишете всички", заяви пред журналисти Горсов.

"Дори да загубя, аз съм мъж и ще си поема последствията. На заседанието днес се явиха 12 свидетели, а не се явиха петима От определените пет вещи лица се явиха трима.

Делото досега беше отлагано два пъти. През март - заради неявяването на Горсов, който не бе редовно призован, и в края на април - заради медицински изследвания, на които беше подложен адвокатът му Христо Христов.

В обвинителния акт се твърди, че Горсов (баща на Мануела Горсова), съзнателно е действал против интересите на детето си, като в периода от 12 март до 19 август 2008 г. е изтеглил общо 132 287.69 лева от две дарителски сметки за лечението на дъщеря му. За периода той 27 пъти е теглил различни суми, които не са използвани за медицински грижи за Мануела.

Част от парите, споредсвидетели са похарчени за хазарт, а прокурорът по делото Димитър Петров разкри и закупуването на лизинг на автомобил "Мерцедес А 160", за който са приведени към 4000 лв.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини