Димитровградския басейн отвори врати - за деца безплатно, за младежи 1лв., за възрастни 3лв. на ден

    Днес, 20 юни, стартира тазгодишния плувен сезон в Димитровград на басейн „Химик“ в спортен комплекс "Раковски".

    Началото на Плувно лято`2019 стaртира с информация за безопасност и нагледни уроци по спасяване. Представителите на БЧК – Хасково и учениците от клуба на БЧК по безопасност от СУ „Любен Каравелов“ показаха как се реагира при сигнал за удавник и техниките за спасяване и даване на първа помощ.

    За празника и музикалната програма се погрижиха младежи от школите към ОП „Детски и младежки център“ Димитровград и Общински център по танцово изкуство „Галаксико“. Томбола с въпроси и награди се разигра сред малчуганите, присъстващи на откриванеое на Плувно лято`2019.

    Младежи демонстрираха скокове от "трамплина" - водната кула на басейна, която е една от атракциите на димитровградския басейн.

    Започна и сформирането на групите за уроци по плуване, което се превърна в традиция за димитровградското Плувно лято за 15-та поредна година. Започнаха записванията, а курса ще стратира в началото на месец юли, той ще бъде безплатни за младежите. Възръстовата група, която ще обхванат е от 6 до 18 години. Желаещите могат да се запишат на място или на телефон 0898 474528

    Работното време на басейна е всеки ден от 10 до 19 часа. За 7-ма година цените за Общинския басейн са не променени като за деца до 7-годишна възраст басейнът е безплатен, а за тези до 18 години билетът е 1 лев, за възръстни над 18 години дневния билет е по 3 лева. Басейнът разполага и с шатри, шезлонги и чадъри срещу допълнително заплащане, цената за шатра е 10 лева за ден, шезлонга струва 2 лева, а чадъра по 1 лев за ден.

    Очавкайте видео репортаж тази вечер в новите по еТВ в мрежата на Еском от 19:30 часа.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини