4 °C

ОУ „Пенчо Славейков“ посрещна гости от най-старата българска гимназия

Изображение 1 от 6

  ОУ „Пенчо Славейков“ посрещна гости от Украйна - две училища от Болградски район – Българска гимназия в Болград и Гимназия от с. Городне са на посещение в България и една от визитите им е Димитровград.

  Болградската гимназия е най-старата българска гинмазия – създадена преди Априловската гимназия в Габрово, през 2018 г е чествала 160-годишен юбилей. И в двете украински училища учениците изучават четири езика, като започват обучението си с български език. В интервю г-н Господин Стефанов, преподавател в ИПФ Сливен, представител на фондация „Памет“, придружаващ групата, сподели, че в делегацията участват деца, които са победители в български конкурс „Към корените на предците – история, образование, култура, обичаи“, чиято награда е едноседмична екскурзия в България, с посещение на градовете – Шумен, Котел, Сливен, Велико Търново, Елена, Твърдица, Ямбол, Димитровград, Хасково и Несебър. Учениците са придружавани от г-жа Снежана Скорич – Директор на Болградската българска гимназия, г-жа Наталия Кара - заместник – директор, г-жа Мария Пинти – Директор на гимназията в с. Городне и учителката Марина Константинова.

  По стар български обичай гостите бяха посрещнати с хляб и сол, след което разгледаха училището, присъстваха на открит урок в училищния кабинет „ Изкуствен интелект“, където отблизо се запознаха с дейността на иновативните паралелки в ОУ „Пенчо Славейков“.

  Гостите бяха впечатлени от богатата материална база, от техниката, с която разполага училището, от уютната и функционална обстановка и от топлия прием на учениците и педагогическия колектив.

  Разходката продължи с посещение на Астрономическата обсерватория към НАОП „Джордано Бруно“, където всички преживяха незабравими мигове под звездното небе на Планетариума, водени от г-н Кокотаников. След кратка разходка по пешеходната зона, делегацията посети и дом-музей „Пеньо Пенев“. В ранния следобед гостите се отправиха към град Хасково, където разгледаха монумента Света Богородица и централната част на областния град.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 19.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Целите ви изискват да сте наясно със себе си и в хармония с околния свят. Така ще ви бъде по-лесно да работите, влагайки освен всичко друго и творчески похвати, които са измежду най-ценните ви находки. На изненадите погледнете откъм хубавата им страна и ще откриете, че животът е добър, въпреки съмненията ви.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят ви ще е интересен, а събитията ще ви предложат повече разнообразие. Възползвайте се от предложенията на свои близки. В случай, че изникнат служебни ангажименти, спокойно можете да ги свършите. На някои от вас предстоят запознанства и романтични увлечения, водещи ви към живота, който ви привлича.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За да избегнете напрежението, ограничете общуванията си с невъзприемчивите около вас хора и се посветете на собствените си задачи. Това е начин да си спестите излишни главоболия и време. Настъпващите промени изискват повишаване на професионалната ви подготовка и още ред други усилия, ако държите да сте в час с тях.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Наясно сте, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Ако ще пътувате бъдете изключително внимателни при шофиране. Раздразнителността ви е повишена. Не се колебайте да поемате рискове. Добре преценявате ситуацията и ще имате точни попадения.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се справите с трудностите и без да изпадате в крайности, ще приключите навреме започнатото. Можете да влияете на събитията и да ги променяте към добро, за това не се колебайте, когато това се очаква от вас. Времето работи за вас, възползвайте се, като поставите начало на значими дела.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Диетите няма да са особено успешни, ако не ги съобразите с вътрешното си състояние. По-добре е да не измъчвате тялото си, а да лекувате душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Рефлексите ви ще ви изправят пред избор, който трябва да решите днес.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес ще ви се отдаде дълго чаканата възможност да се включите в мероприятие, което досега сте наблюдавали отстрани. От резултатите, които постигате че се убедите че си е струвало да изчакате най-благоприятния момент за активните си действия. Постигате забележителни успехи в област, в която дори не сте подозирали че имате способности.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Задачите ви днес изискват повече внимание от вас и това ще ви натовари допълнително. Вашата всеотдайност е пословична, но ще се наложи да намалите темпото. Взаимно удоволствие ще изпитате, ако отделите повече време за любимия човек. Старайте се да не мислите за нещо отминало, за което излишно се вините.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден е подходящ за разрешаване на лични въпроси. Необходимо е повече доверие в човека до вас и ще видите, че понякога стават и чудеса. Физическите занимания ще ви се отразят положително и ще ви заредят с енергия. Вечерта се очертава да бъде много вълнуваща. Не прекалявайте с почерпването.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Извисете се над маловажните неща и гледайте философски на живота. С подходящи аргументи можете да приобщите потенциалните си опоненти и ще спечелите. Доверете се на логиката, а не на чувствата си и ще имате още една причина да сте доволни от себе си. Радостни новини от чужбина.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес обърнете сериозно внимание на семейните си отношения, възможни са конфликти, постарайте се да ги предотвратите. Бъдете по-толерантни и сдържани. Уважете желанията на вашите близки и не налагайте излишно мнението си.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Чудесен ден за разходки на чист въздух и за изглаждане на недоразумения с близките. Ако отношенията ви с любимите хора са наред насочете творческата си активност в професионалните си ангажименти. Днес можете да постигнете повече от когато и да е било.
  19 яну 2020
  Последни новини