Още един велосипедист жертва на катастрофа по пътя за Маказа

60-годишен велосипедист пострадал вчера, след като бил блъснат от лек автомобил „Мерцедес“ с 45-годишен водач. Произшествието станало на главния път след разклона за село Садовица малко след 12,30 часа. Пострадалият бил транспортиран от екип на Центъра за спешна помощ в Спешното приемно отделение, където било установено, че е със счупени ребра. Настанен е за лечение в кърджалийската болница. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието. Тестът за алкохол на водача на лекия автомобил е с отрицателен резултат, а на велосипедиста е взета кръвна проба за анализ. Образувано е досъдебно производство и разследващ полицай работи по случая.

Специализирани операции. 49 автомобила и 61 лица били проверени в специализирана операция вчера от 15 часа до 17,30 часа на територията на РУ-Кирково за подобряване на обстановката по безопасността на движение по пътищата, контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и упойващи вещества, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. За констатираните 12 нарушения на ЗДвП са съставени 1 акта и 11 фиша.

Шофьор с отнето свидетелство за правоуправление е засечен да се движи с лек автомобил „Рено“ в Кърджали. 24-годишният водач бил проверен  на 24 юни около 16 часа на бул.“България“ и полицаите установили, че е с временно отнета шофьорска книжка от 12 юни тази година.  Сектор „Охранителна полиция“ продължава работа по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини