Топ 5 на най-модерните цветове, които да включите в гардероба си

Психологията на цветовете днес присъства във всички аспекти на живота ни. Цветовете имат силата да внушават и да въздействат психологически върху околните.  Ето кои са модерните цветове, които да включите в гардероба:

Коралово
Институтът за цветовете на компанията „Pantone” обяви, че цветът на 2019 година е „жив корал“. "Живият корал ни кара да сме активни и съпричастни, насърчавайки ни към безгрижност и усещане за лекота. Той символизира нашата вродена нужда от оптимизъм и въплъщава желанието ни за изразяване“ – това е определението, което „Pantone” дават за цвета на 2019-а година.

Този цвят е ярък, светъл, много жизнен и вдъхновен от естествената красота на природата. Ако го включите в гардероба си, можете да го комбинирате лесно с бяло и сиво, а защо не и като цветен акцент в черен тоалет.

Цвят каки
Представлява различни пясъчно-земни нюанси, които са в диапазона от мръсно жълто и граничещо със зеленикаво кафяво. Този цвят е интересен и загадъчен, сдържан и спокоен. Традиционно се използва във военните униформи, а нюансът в него играе ролята на камуфлаж.

Виолетово
Често се асоциира с кралските особи и символизира власт, благородство, лукс, внушава чувство на богатство, разточителство, самочувствие и независимост.

Виолетовият цвят е много полезен за творческите и чувствителни хора, те лесно се настройват на неговите положителни вибрации.

Винено
Смята се, че този цвят обогатява разума и душата на всеки човек, който го е избрал в своя гардероб. През последните години много от модните дизайнери се вдъхновяват от винените оттенъци. Тези цветове са изключително елегантни, разкошни и великолепно се съчетават с други оттенъци от цветовата гама.

Наситено синьо
Синьото най-често се асоциира с хармония, самочувствие, безкрайност, въображение, студ и понякога тъга. Синият цвят е винаги актуален през лятото. Ако го комбинирате правилно, ще бъдете винаги модерни.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини