Дронът на КАТ-София избягал, не му въвели координати

Редица медии припомниха случка от преди две години, когато служители на КАТ-София загубили дрон по време на тестове на машината. Техният безценен опит не трябва да отиде в небитието, защото може да послужи за урок на всеки любител на технологиите.

Историята започва с това, че столичните катаджии решили да си купят дрон. Искали да си помагат в работата и да бъдат в крак с технологиите на 21-ви век. Събрали си дребна сума пари и купили машината за около 400 лева, разказват самите те.

Случката не е влизала в официалните доклади на МВР, тъй като дронът не е бил закупен с пари на ведомството, а с лични средства на катаджиите. И е разказана за първи път през юни 2017-а от един от участниците, твърдят журналисти.

Всичко се случило по време на тестовете и на практика първия полет на дрона. Разказът твърди, че полицаите не се запознали с инструкцията и направо решили да тестват машинката как лети.

Дронът, чиято марка остава неизвестна, имал специална настройка за HOME локация, на която да се върне. Полицаите забравили да въведат обаче точните координати на летящата машина къде точно да се върне и тя отлетяла в неизвестна посока, когато бутонът бил натиснат. Както се шегуват някои журналисти – „Я към Илиянци, я към Китай“.

Въпреки нелепата случка столичните пътни полицаи са се зарекли пак да съберат пари и да купят нов дрон. Този път обаче първата им работа щяла да бъде да въведат координатите на „дома“

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини