Тръмп вдигна мерника на Google заради "предателство"

Американският милиардер Питър Тийл заяви в неделя, че ФБР и ЦРУ трябва да разследват Google за решението на компанията да работи с китайските военни вместо с правителството на САЩ.

Коментирайки изявлението на своя приближен, президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че администрацията му ще разгледа темата, като обяви действията на интернет гиганта като "предателство".

Говорейки по време на конференция за националния консерватизъм във Вашингтон в неделя, Тийл заяви, че изборът на Google да работи с китайските военни предполагал, че компанията е била "инфилтрирана" от китайски шпиони.

Скандал около Google имаше през миналата година, след като бе съобщено, че американският технологичен гигант създава цензурирана търсачка за Китай. След политически натиск и вътрешни протести, Google изостави проекта. Някои служители обаче твърдят, че компанията все още може да работи по проекта.

В същото време Google реши да не подновява договора си с Министерството на отбраната на САЩ, който му позволяваше да използва изкуствения интелект на Google за анализиране на кадри на безпилотни самолети.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини