Единодушно избраха единствения кандидат за почетен гражданин на Димитровград

На предпоследната сесия на Общинския парламент преди местните изборите, тукашните парламентаристи избраха почетния гражданин за 2019-та година на Димитровград, д-р Недялко Желев.

Изборът стана след сформиране на комисия за тайно гласуване. Своя глас дадоха всички присъстващи 28 общински съветници, като 27 от тях бяха „ЗА“, а един от съветниците бе пуснал една недействителна бюлетина.

По традиция връчване на званието за „Почетен гражданин на Димитровград“ ще бъде на празника на града, 2-ри септември, с официална церемония по време на тържествената сесия на ОбС.

Д-р Желев бе предложен от кмета Иво Димов, той е лекувал поколения димитровградчани. Все още продължава да дава дежурства и да се грижи за малките пациенти, въпреки възрастта си от 74 години. Получил е званието “Заслужил лекар” от Министерството на здравеопазването.

Д-р Недялко Желев наистина заслужава и достойно ще носи званието почетен гражданин на Димитровград. С него работим заедно много години и се познаваме толкова добре. Мога да кажа само позитивни, само хубави неща. Той е един от най-уважаваните педиатри в Димитровград и сред най-уважаваните колеги, коментира председателят на Постоянната комисия „Здравеопазване и социални дейности“ в ОбС д-р Вълчо Митрушев.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Зв
    зв
    6 0
    16:44, 29 юли 2019
    Упорито се доближаваме до времето от преди 1989 год. - избираш от..... 1 човек. Независимо главен прокурор ли ще избират или почетен гражданин на Димитровград. Дори и в северна Корея допускат втори кандидат вече! ( Лекарят не го познавам , но защо само една кандидатура?)
    • Ба
      Бай Хой(Кой)
      3 0
      21:15, 29 юли 2019
      До Зв....не само се доближаваме до времето от преди 1989-та,а го....надграждаме...радвай се,че още можем да задаваме въпроси като "Защо".
Последни новини