"Арда" разгроми "Берое" и постигна първа победа в елита

Изображение 1 от 2

    АРДА победи Берое с 3:1 в среща от третия кръг на efbetЛИГА. Двубоят се игра на стадиона на Локомотив в Пловдив.

    Срещата започна равностойно, като действията се развиваха в средата на терена. Все пак в 15-та минута след центриране от дясно на Караджов, Зоран Йосипович бе оставен непокрит в наказателното поле на АРДА и от непосредствена близост успя да се разпише и даде гол преднина на Берое. Играчите на Стамен Белчев успяха да се мобилизират и поеха инициативата, като създадоха няколко положения пред Перниш. Дебютният гол за АРДА в елита на българския футбол бе дело на арменския национал Румян Ховсепян. В 33-та минута при една контраатака Лозев центрира от дясно и Ховсепян без проблем прониза вратаря на гостите, възстановявайки равенството. В 39-та минута Берое остана с човек по-малко, след като Никита Баранов получи втори жълт, съответно червен картон за остро влизане в краката на футболист на АРДА.

    След почивката темпото се вдигна и положенията пред двете врати зачестиха. В 50-та минута Бригидо от гостите шутира, а топката мина близко до десния страничен стълб на Караджов. Две минути по-късно Радослав Василев се отскубна от отбраната на Берое, но малко не му достигна за да завърши атаката. В 56-та минута стражът на АРДА показа завидни умения и успя да спаси опасен удар на Йосипович. В 58-та минута Кръстев пое топката и от границата на наказателното поле отправи удар, но право в ръцете на Перниш. В 77-та минута Мартин Камбуров се озова сам срещу Иван Караджов, но вратарят на АРДА отново бе на своето място и не допусна топката в мрежата. Надмощието на АРДА даде резултат и в 89-та минута Илиша Сам бе оставен сам в наказателното поле и без проблем покачи на 2:1, вдигайки на крака феновете на АРДА, които бяха дошли да подкрепят отбора в Пловдив. Отново Сам направи още по-категорична победата на АРДА, след отлична самостоятелна атака в последните секунди. Така АРДА победи Берое с 3:1.

    След този мач АРДА има в актива си 5 точки и заема трето място в класирането. В следващия кръг АРДА гостува на Витоша Бистрица, като срещата е на 2 август. Двубоят е от 18:45 на стадиона в кв.Бистрица.

    СЪСТАВ НА АРДА:
    1.Иван Караджов,22.Атанас Кръстев,5.Зоран Гаич, 4.Милен Стоев, 12.Дарко Глишик, 73.Венцислав Бенгюзов, 27.Емил Мартинов, 8.Румян Ховсепян, 30.Жоао Ногуейра, 20.Деян Лозев, 99Радослав Василев

    РЕЗЕРВИ:
    91.Николай Банков, 17.Иван Коконов, 71.Пламен Крумов, 29.Петър Христов,45Илиша Сам, 10.Ахмед Осман, 9. Веселин Марчев.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини