12 °C

Засилени мерки по пътна безопасност в Димитровград

  В петъчния ден, 2-ри август, на територията на Димитровград се проведе акция по пътна безопасност.

  На възлови места в града патрулни автомобили на полицията следиха изкъсо шофьорите на МПС-та за спазването на закона за движение по пътищата. В петъчния ден движението в града, особено в сутрешните и обедни часове е интензивно, заради работата на неделния пазар.

  Наблюдавахме работата на един от патрулите по бул. 3-ти март, който e една от главните пътни артерии на града. Той е и основен път, чрез който се свързват двете части на Димитровград, които са разделени от жп линиите, по този маршрут преминават и почти всички превозни средства, идващи от посока Хасково.

  При наблюдението ни, основните нарушения на преминаващите шофьори бяха за несветнати фарове и управление на автомобила без предпазен колан. Забелязахме и не една кола, в която малки деца не бяха на столче или седалка, закопчани с колан. Единият от спрените водачи, който управляваше своя автомобил без дневни светлини, бе глобен и за непредставяне на свидетелсво за правоуправление, което бе забравил в дома си.

  Обобщена информация от Областна дирекция на МВР - Хасково за броя на санкционираните нарушители и с какви нарушения са били установени се очаква да бъде съобщена по-късно. По наше наблюдение за предиода от 1-2 часа на бул. 3-ти март бяха съставени около 6 фиша или акта, главно на автомобили без светлини. Можеше да бъдат глобени и още водачи за неспазването на ЗДвП, но обработката на вече спрените водачи не позволяваше на патрулиращите полицаи да спират всеки в провинение. По наше наблюдение, по един на всеки 10-15 автомобила  не беше с включени светлини или шофьорът бе без предпазен колан.

  Санкцията за несветнати фарове е от 20 лв. до 150 лв., за непоставен предпазен колан - глоба 50 лева и 10 контролни точки. Превозът на деца в нарушение на изискванията се глобява с 50 лева.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ti
   Titi
   2 0
   14:02, 5 авг 2019

   Трябва да има повече контрол от полицията по пътищата, на българина само ако му бръкнеш в джоба може да се научи да спазва правилата. В града ежедневно се сблъскваме с шофьори извършващи нарушение, паркирания на забранени места създаващи предпоставки инциденти, гонки по болевардите и правите улици в центъра и то по улици като Хан Аспарух до полицията, булеварт Д. Благоев отново край полицията. Не даване предимство на пешеходци и последвали инциденти и още много. Трябва ни дисциплина за да живеем по спокоино и да не се страхуваме за нашите деца.

  Хороскоп за 12.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ще ви предложи благоприятните възможности, които ще ви доближат до целите, които сте си поставили. Е, ще има и такива, които ще се носят по течението, необезпокоявани от нищо и без амбиции за бъдещето си. Ако сте сред тях помислете за близките си, със сигурност ще откриете поне една причина, заради която да стенете по-активни.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Големи успехи днес очакват онези от вас, които се занимават с търговска или рекламна дейност. Постепенно излизате от застоя и реализирате успехи, многократно надвишаващи очакванията ви. Сега е момента да предприемете решителни действия и да следвате докрай намеренията си. Подкрепа в това отношение са вашите близки, които неотлъчно ви подкрепят.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес успявате да преодолеете трудност в делови план, което ще ви отвори много нови възможности. Не се отказвате лесно от намеренията си и се опитвате да ги осъществите по всякакъв начин. Откривате ценен партньор в лицето на човек, с когото ви предстои да работите заедно. Пред вас се открива възможност, която наистина не е за изпускане, затова не губете време.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Активността ви на работното място ще бъде силно изразена и това ще се отрази добре на финансите ви. Умението ви аргументирано да убеждавате ще ви помогне да спечелите за своя кауза хора, чиито финансови възможности са известни. Гаранциите, които ще ви дадат ще ви помогнат да се впуснете смело в свой проект.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С добрите си идеи и бързото им изпълнение ще впечатлявате и превъзхождате конкурентите си. Насочете творческият си порив в желаната посока и ще постигнете целите си. Настъпи и вашето време. Мислете позитивно и в никакъв случай не допускайте да ви обземат съмненията от последните дни.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще останете доволни от контактите, които установявате днес. Те ще ви отведат в друга среда, където пътя до успеха е на една ръка. Всяко нещо, с което се захванете през този ден ще ви донесе удовлетворение. Възможни са измами и загуби на лични вещи. Привлечени сте от очарователна личност.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приемете нещата такива каквито са. Съсредоточете се върху това, което е по силите ви да промените. Притежавате вярна преценка и спокойно можете да й се осланяте. Денят ви предлага добри възможности за напредък в професионален аспект. Инвестиции в недвижими имоти ще се възвърнат многократно.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Идващите дни носят много предизвикателства за вас и близките ви. Имате реални шансове значително да подобрите материалното си състояние, както и да изгладите всички възможни недоразумения у дома. Възползвайте се. Духовното ви израстване е свързано с преодоляване на препятствия, някои от които вече са отминали.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се даде да реализирате идеи, свързани с подобряване интериора на дома. Не позволявайте на дребните неща да попречат на работата ви, намерете решение и продължете. Развития, свързани с децата и семейството, подобряване на взаимоотношенията ви и подреждане на делата ви. Посещение от неканени гости, но няма да сте разочаровани.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Кратко пътуване по работа ще се наложи на някои от представителите на знака. Внимавайте обаче ако ви се налага да работите с жени, възможни са уловки. Добри новини, относно ваш бивш проект ще повишат самочувствието ви. Не прибързвайте с решението си относно нещо, касаещо ваши близки. Нещата скоро ще се решат по по-лесен начин от само себе си.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Действително влагате много усилия, които често остават неоценени. Но не се чувствайте онеправдани, околните ви възприемат добре. Това, което очаквате ще дойде скоро. Не губете търпение и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви настроят за нови преживявания.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
  12 ное 2019

  Случаен виц

  Последни новини