10 °C

Засилени мерки по пътна безопасност в Димитровград

  В петъчния ден, 2-ри август, на територията на Димитровград се проведе акция по пътна безопасност.

  На възлови места в града патрулни автомобили на полицията следиха изкъсо шофьорите на МПС-та за спазването на закона за движение по пътищата. В петъчния ден движението в града, особено в сутрешните и обедни часове е интензивно, заради работата на неделния пазар.

  Наблюдавахме работата на един от патрулите по бул. 3-ти март, който e една от главните пътни артерии на града. Той е и основен път, чрез който се свързват двете части на Димитровград, които са разделени от жп линиите, по този маршрут преминават и почти всички превозни средства, идващи от посока Хасково.

  При наблюдението ни, основните нарушения на преминаващите шофьори бяха за несветнати фарове и управление на автомобила без предпазен колан. Забелязахме и не една кола, в която малки деца не бяха на столче или седалка, закопчани с колан. Единият от спрените водачи, който управляваше своя автомобил без дневни светлини, бе глобен и за непредставяне на свидетелсво за правоуправление, което бе забравил в дома си.

  Обобщена информация от Областна дирекция на МВР - Хасково за броя на санкционираните нарушители и с какви нарушения са били установени се очаква да бъде съобщена по-късно. По наше наблюдение за предиода от 1-2 часа на бул. 3-ти март бяха съставени около 6 фиша или акта, главно на автомобили без светлини. Можеше да бъдат глобени и още водачи за неспазването на ЗДвП, но обработката на вече спрените водачи не позволяваше на патрулиращите полицаи да спират всеки в провинение. По наше наблюдение, по един на всеки 10-15 автомобила  не беше с включени светлини или шофьорът бе без предпазен колан.

  Санкцията за несветнати фарове е от 20 лв. до 150 лв., за непоставен предпазен колан - глоба 50 лева и 10 контролни точки. Превозът на деца в нарушение на изискванията се глобява с 50 лева.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ti
   Titi
   2 0
   14:02, 5 авг 2019

   Трябва да има повече контрол от полицията по пътищата, на българина само ако му бръкнеш в джоба може да се научи да спазва правилата. В града ежедневно се сблъскваме с шофьори извършващи нарушение, паркирания на забранени места създаващи предпоставки инциденти, гонки по болевардите и правите улици в центъра и то по улици като Хан Аспарух до полицията, булеварт Д. Благоев отново край полицията. Не даване предимство на пешеходци и последвали инциденти и още много. Трябва ни дисциплина за да живеем по спокоино и да не се страхуваме за нашите деца.

  Хороскоп за 19.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
  19 фев 2020
  Последни новини