Засилени мерки по пътна безопасност в Димитровград

    В петъчния ден, 2-ри август, на територията на Димитровград се проведе акция по пътна безопасност.

    На възлови места в града патрулни автомобили на полицията следиха изкъсо шофьорите на МПС-та за спазването на закона за движение по пътищата. В петъчния ден движението в града, особено в сутрешните и обедни часове е интензивно, заради работата на неделния пазар.

    Наблюдавахме работата на един от патрулите по бул. 3-ти март, който e една от главните пътни артерии на града. Той е и основен път, чрез който се свързват двете части на Димитровград, които са разделени от жп линиите, по този маршрут преминават и почти всички превозни средства, идващи от посока Хасково.

    При наблюдението ни, основните нарушения на преминаващите шофьори бяха за несветнати фарове и управление на автомобила без предпазен колан. Забелязахме и не една кола, в която малки деца не бяха на столче или седалка, закопчани с колан. Единият от спрените водачи, който управляваше своя автомобил без дневни светлини, бе глобен и за непредставяне на свидетелсво за правоуправление, което бе забравил в дома си.

    Обобщена информация от Областна дирекция на МВР - Хасково за броя на санкционираните нарушители и с какви нарушения са били установени се очаква да бъде съобщена по-късно. По наше наблюдение за предиода от 1-2 часа на бул. 3-ти март бяха съставени около 6 фиша или акта, главно на автомобили без светлини. Можеше да бъдат глобени и още водачи за неспазването на ЗДвП, но обработката на вече спрените водачи не позволяваше на патрулиращите полицаи да спират всеки в провинение. По наше наблюдение, по един на всеки 10-15 автомобила  не беше с включени светлини или шофьорът бе без предпазен колан.

    Санкцията за несветнати фарове е от 20 лв. до 150 лв., за непоставен предпазен колан - глоба 50 лева и 10 контролни точки. Превозът на деца в нарушение на изискванията се глобява с 50 лева.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ti
      Titi
      2 0
      14:02, 5 авг 2019

      Трябва да има повече контрол от полицията по пътищата, на българина само ако му бръкнеш в джоба може да се научи да спазва правилата. В града ежедневно се сблъскваме с шофьори извършващи нарушение, паркирания на забранени места създаващи предпоставки инциденти, гонки по болевардите и правите улици в центъра и то по улици като Хан Аспарух до полицията, булеварт Д. Благоев отново край полицията. Не даване предимство на пешеходци и последвали инциденти и още много. Трябва ни дисциплина за да живеем по спокоино и да не се страхуваме за нашите деца.

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини