Трагедия на аквапарка в Приморско, 18-годишен загина

Сблъсък при спускане по пързалката "Цунами" в аквапарка в Приморско е довел до смъртта на 18-годишния младеж, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас..

Загиналото момче е от старозагорското село Кирилово, а връстникът му е от Стара Загора. Двамата са били част от една приятелска компания, летувала на квартира в Приморско.

Около 15.09 часа в полицията в морския град е получен сигнал за инцидент в аквапарка, при който са пострадали тежко двама младежи. Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски служители, които констатирали, че младежите пострадали при спускане по атракцията „Цунами“.

Единият се спускал с краката напред, а вторият - с главата, като се срещнали и сблъскали в улея. Откарани са с екип на „Спешна помощ“ в УМБАЛ – Бургас, като 18-годишният младеж от село Кирилово, въпреки оказаната му медицинска помощ, починал от нараняванията си, а старозагорецът след преглед е подписал декларация за отказ от хоспитализация и напуснал болницата.

Иззети са видеозаписи от камерите в Аквапарка „Аква Планет“. Разпитват се свидетели на инцидента. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Приморско.

Днес ще бъде извършен повторен оглед на водната пързалка, а се очаква по-късно днес от Регионалната дирекция за строителен контрол и Комисията за защита на потребителите да кажат дали и те ще извършат проверка на водното съоръжение.

Коментари в сайта

Последни новини