Работници по чистотата масово напускат примамени от големи пари в чужбина, сметопочистващата фирма със спешни мерки

Работници по чистотата масово напускат работа и заминават за Западна Европа, подмамени от обещания за високо заплащане. Само за 2 дни 80% от персонала на сметопочистващата фирма „Грийн Партнърс”пое към Германия за големи пари. Фирмата бе буквално парализирана,  а Кърджали потъна в боклуци. Благодарение на пълномощника в кв.”Боровец” неколцина служители бяха разубедени и буквално бяха свалени от автобуса.

  Една от причините съгражданите да тръгнат на гурбет бе и огромното количество работа и прекомерните изисквания към фирмата. В момента количеството смет е нараснало четворно, за това , че в града са се завърнали гурбетчиите и има много изселници от Турция. Общински служител сподели, че градът буквално се пръска по шевовете и работниците по чистотата на трите фирми ангажирани с почистването на града трудно насмогват.

  Освен от града претенции към фирмата имат и жителите на селата. Там пък искат прибирането на сметта да става всяка седмица. По график това се прави два пъти в месеца. От „Грийн Партнърс” нямат капацитет, а и договорки с общината това да става по-често. В момента критиките са защо сметта не е изхвърлена преди  и след Курбан Байрама.

За да овладее ситуацията ръководството на сметопочистващата фирма е привлякло работници от Хасково. Пристига и подкрепление от София. От „Грийн Партнърс” уверяват, че до края на седмицата ситуацията със сметта в града ще бъде овладяна. Те се извиняват на жителите на общината за създадените неудобства.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини