21-годишният Мартин Трифонов е бил задържан в ранния следобед

 “Извършителят на тежкото криминално престъпление в село Сотиря е задържан. Искрена благодарност към всички, които участваха в операцията”. Това заяви окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов. В понеделник ще бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“. В момента задържаният е в болница. Събрани са всички необходими доказателства. До утре ще имаме изваден ДНК профил, уточни той.

По думите на главния секретар на МВР при издирването извършителят е засечен в района. Започва продължително преследване. Местен го е задържал за малко, но Мартин Трифонов е успял да избяга. „Колегите влязоха в следите му и след 2 часа преследване той беше заловен. Има наранявания по краката. Колегите са стреляли, тъй като не се е подчинил на никакви разпореждания", коментира още гл. комисар Ивайло Иванов.

"Заподозреният е контактен. Предстои да бъде уточнено дали раните по краката му са от стрелбата или от гористата местност, през която е преминал". Гл.секретар на МВР уточни, че следобед е имало много сигнали. "Получихме информация, че неговите близки са знаели за това престъпление, но до този момент спестяваха информацията" допълни гл. комисар Иванов. Той посочи, че към момента няма данни за съучастници, заподозреният има две присъди - за блудство и за дребни кражби. Няма информация да има психически проблеми. Гл.комисар Иванов благодари на колегите си, на служителите от държавните институции и на жителите на селото, които са се включили активно в мащабната операция по издирването на заподозрения за брутанлото престъпление - изнасилването и убийството на 7-годишната Кристин.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини