Чеверме и курбан в Тракиец за освещаването на новия заслон край аязмото

Изображение 1 от 6

    Точно по обяд е. На няколко метра от параклиса „Св. Анна“ с чудотворното аязмо край село Тракиец се е насъбрала група от хора. Част от тях са дарителите, дошли за освещаването на заслона в близост до християнската обител.

    Заслонът е построен с 8 хил.лв. от бюджета, определен за селото, отпуснати от община Хасково, в изграждането му пари са дали и от ДПС, участвали са с дарения и фирми, и местни хора.

    Мястото край аязмото до Тракиец е любимо за мнозина. Тук от край време се правят селските събори, хората се събират и за храмовия празник. Затова и от местната управа решили да го облагородят.

    В края на заслона има изградена и кухня. Идеята е не само местните, но и хората от Хасково да празнуват на това приятно място, да се събират по различни поводи, обяснява кметът на Тракиец Красимир Бойчев. Обмисля се възможността по-нататък обектът да може да бъде наеман и срещу определена цена

    За здраве кметът на селото Красимир Бойчев днес даде чеверме и курбан. Хубавото животни и търпенията, са тайните на доброто чеверме, съветва майсторът на печеното днес Зекри.

    Освещаването на новия обект и храната направи отец Никола.

    Скоро мястото ще бъде още по облагородени с новата детска площадка, която ще бъде изградена в близост до заслона и параклиса. За нея Църковното настоателство на храм "Св. Никола" в Тракиец  спечелиха с проекта си в конкурса за финансиране на граждански инициативи на община Хасково.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Бо
      Борисов
      17 -2
      15:35, 22 авг 2019
      Браво кмете
      • Ку
        КУМГЕЙТ
        15 -10
        16:19, 22 авг 2019
        Да не забравите да гласувате за делян добрев и родата му и бъдещия му слуга-кмет дечев та да ви окрадат целия град.
    • 2
      Жи
      живущи във блоковете
      7 -5
      15:50, 22 авг 2019
      браво и на моята братовчедка л а т к а москова най усмихнатата .
    • 3
      Ка
      Кафеджията
      7 -6
      16:28, 22 авг 2019
      Всичко е супер.ама кога толко бързо се съгласуваха конструктивните и архитектурни планове ,ел и вик.Има ли разрешение за ползване .Имота не попада ли в натура 2000
    • 4
      Тр
      ТРАКИЕЦ
      6 -4
      18:33, 22 авг 2019
      Тракиец е n1
    • 5
      ПП
      П П
      3 -1
      09:25, 23 авг 2019
      Браво ,Кмете!
    Последни новини