Фестивал на киселото мляко очаква хиляди наши и чужди гости в Момчиловци

Конкурси за красавици и за фото, творчески работилници за деца, алея на народните занаяти и състезание по надпиване и надяждане очакват гостите на Петото издание на фестивала

От 21 до 23 септември 2019 г. смолянското село Момчиловци отново ще бъде домакин на Фестивал на киселото мляко, който ще се проведе за пети път. Изложение на местни производители на млечни продукти, дегустация на домашно приготвено кисело мляко и сирена, ще бъдат гарнирани с музиката на родопския фолклор. На фестивалната сцена целодневно ще се изявяват фолклорни групи от региона, а вечерите са запазени за концерти и спектакълът „Кралица на красотата – Мис Родопи“. Други акценти на Фестивала са фотоизложба – конкурс „Природата и киселото мляко – здраве и дълголетие“, в който всеки любител на фотографията може да се включи на https: //www. facebook.com/MomchilovtsiFest.

Детска фестивална сцена с работилнички-творилнички, Атракционна алея с работилници за народни занаяти, както и забавни състезания по надпиване с айрян и надяждане с кисело мляко.

Най-бляскавият акцент в програмата на Фестивала е националният конкурс за красота с награден фонд 8 000 лв. Победителката ще стане рекламно лице на китайското кисело мляко „Момчиловци“ и заедно с подгласничките ѝ ще посетят Китай в рамките на Програма за популяризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства. Красавицата, спечелила титлата „Мис Родопи – Кралица на киселото мляко 2019“ ще получи финансов бонус от 3 000 лв, първата подгласничка – 2 000 лв. , а втора и трета подгласнички съответно по 1 500 лв. и 1 000 лв. Девойката, която спечели вота на публиката ще бъде наградена с 500 лв.

Конкурсът „Мис Родопи – Кралица на киселото мляко 2019“ е открит за участнички от цяла България. Всяка претендентка трябва да бъде между 18 и 25 години в деня на провеждане на конкурса, да има добър характер, да притежава чар, красиво лице и хармонична фигура, да не е сключвала граждански или религиозен брак, да не е раждала и да има желание да пътува до Китай, обясняват организаторите.

За да участват в конкурса, кандидатките трябва да изпратят в срок до 29.08 2019 г. (12.00 ч. на обяд) на casting@momchilovtsifest. bg  трите си имена, възраст, височина, град по местожителство и телефон за контакт; кратка информация за образование, професия, интереси и таланти и снимка в лице и в цял ръст.

За повече информация посетете https: //momchilovtsifest. bg или попитайте Visages Models на: телефон: 0884036136

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини