Фолклорен концерт-спектакъл "Майка България" на Ансамбъл Тракия гостува за празника на града

На 1 септември от 20.30ч. на централния площад в Димитровград ще бъде истински празник на българския дух с концерт-спектакъла "Майка България" на пловдивския Фолклорен ансамбъл "Тракия". Изпълненията на танцьорите ще бъдат наслада за сетивата.

ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ “ТРАКИЯ” – гр. Пловдив е създаден през 1974 година.

Той има задача да запази и развие народното песенно и музикално-танцово богатство от всички фолклорни области на страната. Представя и разкрива в почти автентичен вид или в съвременни музикални и танцови интерпретации истински бисери на народното творчество. Ансамбълът се отличава със своя неповторим стил на авторство и оригиналност.

Главен художествен ръководител и директор на ансамбъла е проф.д-р Даниела Дженева.

За 45 години ансамбъла има изнесени хиляди концерти във всички краища на България и участия в над 50 страни по света на всички континенти като: Франция, Италия, Белгия, Германия, Финландия, Австрия, Япония, Индия, Индонезия, Шри Ланка, Иран, Ирак, Сирия, Израел, Алжир, Мароко, Танзания, Мозамбик, Мексико, Колумбия, Куба и много други.

Изключителното очарование и хипнотично сценично въздействие се дължат на синкретизма на представленията: Песни, танци, мелодии, ритуали са вплетени в неповторим спектакъл.

Вече 38 години “Тракия” е новатор в музикалните и танцови форми, като нито за миг не прекъсва връзката на съвременното изкуство с дълбоките корени  на българския фолклор, обреди и легенди.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини