Oбявиха за брутално продължението на филма „То“

Премиерата на филма по романа на Стивън Кинг наближава, но реакциите засега са по-скоро отрицателни. Един от главните недостатъци според критиците е във времетраенето на лентата. Режисираният от Анди Мушети филм продължава цели 170 минути. Освен това, според някои критици съдържанието е брутално. „То: Част втора” е ужасяващо плашещ на фона на първия филм”, казва например Питър Скиарета, който е редактор в Slashfilms.com. „В същото време магията се е поизгубила, защото вместо герои в пубертета, като в първата част, тук виждаме пораснали и съзрели хора”, допълва той.

И друг филмов критик е по-скоро критично настроен към продължението на „То”. Пол Шъри обяснява, че било мило да види в някои от сцените актьорите от първия филм, но, за жалост, това не е допринесло с нищо за общото впечатление.

Има обаче и мнения на другия полюс. Стивън Вайнтрауб - главен редактор на Collider - нарича „То: Част втора” прекрасен филм. „Харесва ми как са забъркани неща от старата история с новата.”„Хубав, но не чудесен” – това пък е оценката на сайта CinemaBlend. Причината е в това, че първата част е вдигнала прекалено високо летвата. Също и страшните сцени не са кой знае колко страшни според този сайт. От сайта твърдят, че актьорите са добри, но времетраенето – прекалено дълго. Въпреки това, CinemaBlend прогнозира поне една номинация за „Оскар” – на Бил Хадър. В главните роли са още Джеймс Макавой и Джесика Честън. В България филмът тръгва по кината от 6 септември.

Самият роман е сред най-обемистите на Краля на ужасите. Книгата надхвърля 1000 страници и излиза за първи път през 1986 г. Действието е в два времеви периода – в детството на седмина приятели и 27 години по-късно. В центъра на събитията е То – чудовище-клоун, което преследва и убива деца, като се появява именно на период от 27 години. Книгата бързо се превръща в тотален хит и е филмирана през 1990-а. Логично, вторият филм представя събития, които се разиграват 27 години след ония от първия.

Източник: graziaonline.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Al
    Alek
    1 0
    21:50, 31 авг 2019
    Кога ще е в кината
    • Хх
      ххх
      0 -1
      08:23, 2 сеп 2019
      По-добре прочетете книгата.
Последни новини