Тържествена сесия на ОбС - чуждестранни делегати, местни парламентаристи и новият почетен гражданин на Димитровград

    На официална церемония по време на празничната сесия на ОБС Димитровград, бе отличен със званието почетен гражданин на Димитровград, д-р Недялко Желев.

    Д-р Желев бе предложен от кмета Иво Димов, и одобрен единодушно от общинските съветници с таен вот. Д-р Желев е лекувал поколения димитровградчани и все още продължава да дава дежурства и да се грижи за малките пациенти, въпреки възрастта си от 74 години. Получил е званието “Заслужил лекар” от Министерството на здравеопазването.

    Днешната празнична сесия започна с поздравления от председателя на ОбС Гергана Кръстева, която започна своето приветствие с това, че можем да се гордеем, че сме жители на един от най-младите и най-развиващите се градове в България.

    След Кръстева своите думи каза и кметът Иво Димов, който заяви, че е убеден, че всички усилия, които се полагат за развитието на града, ще дадат своите резултати - все по-често младите хора да искат да остават да живеят в Димитровград, да работят и да отглеждат своите деца в града ни. Не бива да се примиряваме с постигнатото, има още много работа.

    Приветствени слова поднесоха и представителите на сесийните групи и политическите сили в местния парламент - Вълчо Митрушев (ГЕРБ), Стефан Димитров (“Да за Димитровград“) и Димитър Петров (БСП). 

    На церемонията присъстваха общински съветници, кметове на малки населени места от Общината и чуждестранни гости - кметове, зам.-кметове и представители на администрациите от побратимени на Димитровград градове, като Хърватския град  Кутина, сръбския Цариброд - Димитровград и руския Димитровград, чиито представители поднесоха пожелания и благодарности към ръководството на общината и димитровградчани за добрия дух на сътрудничество.

    В края на церомонията тържествено бе връчено почетното звание на Д-р Желев от Гергана Кръстева и кмета Иво Димов. Новият почетен гражданин на Димитровград д-р Желев каза няколко думи за дългогодишната си кариера като педиатър и завеждащ детско отделение на педиатрия в димитровградската болница от 1989 до 2000 година. Желев благодари на лекарите, от които се е учил и с които е работил и продължава да работи. Благодари на семейството си за търпението и любовта, че ги е лишил от себеси около 3000 вечери, които е бил в нощни дежурства, благодари и на всички димитровградчани, които са преценили, че е достоен за това отличие.

    Д-р Желев заяви, че много деца са били негови пациенти и много от тях вече са порастнали, като лекувания от него и настоящ кмет на града, Иво Димов.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини