Помпей - тогава и сега (видео)

Altair4 Multimedia има удивително дълга история зад гърба си и концепция, която продължава да е модерна. Нашето време все повече обръща внимание на културното и историческо наследство и неговото опазване, опознаване и пупуляризиране.

Едноименната група художници основава компанията през 1986 г., а името е като програмен манифест за стремежите и мисията на компанията: Altair4 е Забранената планета от едноименния филм от 1956 г. от Фред Маклауд Уилкокс, където мечтите и желанията могат стават реалност не чрез езотерична магия, а чрез изключителния напредък на човешките интелектуални способности.

Компанията създава висококачествена иновативна марка по отношение на дизайна на новите медии, следвайки вече направеното в други производствени сектори, от известни марки и от големите майстори на италианския промишлен дизайн.

Алесандро Фурлан, Пиетро Галифи и Стефано Морети, основоположниците на Altair4, виждат фирмата си като истинска художествена работилница, в която няколко технологично-творчески дисциплини съжителстват и работят в непрекъснат диалог помежду си. Страстта към изкуството и историята повлиява на избора на теми, които се занимават през последните няколко години, които все по-често са свързани с разпространението и разширяването на художественото и културно наследство на Италия.

Така те създават множество триизмерни археологически реконструкции за музеи, телевизионни продукции, интерактивни CD и DVD. Видеото "Помпей - тогава и сега" е една от забележителните им работи, в която сегашните руини израстват в първоначалния си вид отпреди две хилядолетия. Във второто видео, което е и сред най-новите им реконструкции, можем да видим какви са били отвътре някои от най-знаковите сгради в древния град.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини