Стройни крака като на Ева Лонгория

Сигурно сте на мнение, че красиви крака при ръст под 1,80 м няма? Най-дребничката от "отчаяните съпруги" обаче по мнението на американско списание е притежателка на най-привлекателните холивудски крака. И ако това не е достатъчно опровержение!

Оказва се, че ръстът въобще не е фактор – самата Ева Лонгория е висока 1,57 м. Важни са само мерките, които ще предприемете, за да изглеждат краката ви ослепително.

Тайната на красивите крака се крие в ежедневните разходки, и по възможност на разходките с високи обувки – поне на 3,5 см токче. Представете си се – вие сте балерина и се завръщате у дома на пръсти, така че цялата тежест на тялото пада върху пръстите, а не на петите. С такова упражнение кръвоносната ви система ще ви се отблагодари.

За да запазите постигнатия ефект от разходките на висок ток, обаче е препоръчително редовно да правите лимфодренажен масаж и да привикнете, когато спите, краката ви да са разположени малко по-високо от тялото.

Внимание! Ако имате предразположеност към заболявания на вените, по-добре се откажете от спорт, който изисква продължително стоене на едно място или пък резки скокове – тенис, фехтовка, баскетбол и т.н.

Най-доброто упражнение за стройни крака – махове!

Станете прави, сгънете единия крак в коляното и го опрете в другото. Изправете гърба и започнете да правите с умерена скорост махове с изпънат крак – напред, назад и встрани. Сменете крака и продължете маховете. Започнете да правите това упражнение с 30 повторения на крак два пъти седмично. След време можете да увеличите повторенията.

За разнообразие можете да правите махове и при легнало положение. Легнете на една страна и се опрете на лакета си. От тази позиция започнете да движите свободния си крак нагоре и надолу, като се стремите да не го измествате встрани. Правете упражнението максимално бавно. Започнете с изпълнението му три пъти седмично по 50 повторения с всеки крак.

Хранене

За да преборите целулита и за да се освободите от задържаната вода в организма, трябва да направите корекции в дневното си меню. Целта ви е да стимулирате циркулацията на кръвта във вените.

Условието за успех е намаляване на количеството приемана сол.

- откажете се от подсолените вече храни – салами, кашкавал, чипс и т.н.;

- винаги вие подправяйте храната си.

Препоръчваме ви да обърнете внимание на продуктите, които разтоварват организма: зелен чай, магданоз, червено грозде, както и на тези, които укрепват стените на кръвоносните съдове – цитрусови плодове, риба и всякави морски дарове и зелени зеленчуци.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини