Общинската избирателна комисия в Джебел регистрира инициативен комитет, издигащ Сабахаттин Гьокче за кмет

    Със свое решение № 9 от 11 септември 2019 г.Общинската избирателна комисия издаде удостоверение на инициативен комитет за издигането на предприемача и общественик Сабахаттин Гьокче за независим кандидат кмет на Община Джебел. Удостоверението бе връчено на председателката на инициативния комитет Ресмие Салибрям. Инициативният комитет е създаден на 19 август 2019 г. В него освен Ресмие Салибрям влизат Халил Хаджиахмед, Райчо Христов, Катя Башева и Асия Халил. Инициативният комитет бе първия, който подаде документи за регистрация рано сутринта на 9 септември 2019 г.

       За медиите Ресмие Салибрям сподели, че е приела да оглави инициативния комитет, защото Община Джебел има нужда от промяна в управлението,  в подхода и морала. Харесвам програмата на г-н Сабахаттин Гьокче. С нея той печели сърцата на жителите на общината. Имаме нужда от новатор, който да промени системата на управление в общината, подчерта председателката на инициативния комитет. Тя припомни,че Сабахаттин Гьокче е инициатор на различни обществено значими инициативи,не само за града , но и за останалите населени места.

        Сабахаттин Гьокче е един от хората пряко свързани с Майските събития преди 30 г. Работничките от ръководения от него завод „Буря” са тези, които първи излизат на протест.От неговия факс е изпратена протестна декларация до конференцията във Виена. За това е екстрадиран със семейството си от страната.

    Сабахаттин Гьокче е  един от най-големите работодатели в община Джебел. Той е и един от успешните президенти на Ротари клуб. Създател на авио-мотоклуба в Кърджали.

     Със свои средства финансира обновяването на водопровода за с.Мишевско,заплаща изкърпването на дупките по важен участък на пътя Джебел-Ардино. Проправя трасе при Генерал Гешево.Дари 150 пейки за жителите на града и общината. Най-много се гордее с помощта си за мюсюлманските храмове в общината и църквата в Джебел.

       Себахатин Гьокче вече има разработена програма. Ако получи доверието на съгражданите си той ще заложи на изграждане и реновиране на инфраструктурата. Акцентът е върху водоснабдяване и общинска пътна мрежа. Смята да създаде експертен управленски екип с представителство на различните етноси т.нар.Шарен екип. Предвижда и реформа в администрацията, която да оптимизира работата й.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пъ
      пълен измамник
      0 0
      21:46, 16 сеп 2019
      пълен измамник, не се наяде, къде ще ги носиш, а кога ще живееш?
    Последни новини