17 °C

Задържаха 4-ма души за трафик на българки като проститутки в Германия и Австрия

Четирима души са задържани в понеделник за организирана група в трафик на момичета от България към Германия и Австрия с цел сексуална експлоатация. Сутеньорите набирали жертвите си основно в София, Бургас и Ямбол. Схемата за привличане на жените действала предимно по морето и в нощните барове, посочиха на брифинг от Прокуратурата и ГДБОП.

Предимно два метода използвали вербовчиците. При единия обикаляли със скъпите си коли нощните заведения и се запознавали с момичета. Някои от тях се влюбвали, а сутеньорите имитирали споделени чувства до получаването на пълно доверие от страна на момичето. Вторият начин бил чрез изнудване- при случаен полов контакт, актът бил заснеман и след това момичето било заплашвано, че видеото ще бъде разпространено, ако откаже придвижване извън страната.

Момичетата живеели в Германия и в Австрия в квартири, наемани от сутеньорите им. За един сутеньор работели 4-5 проститутки. Изключително малка част от заработката им отивала при тях. Много от тях не са знаели изобщо колко пари минават през банковите им сметки. Една от жертвите разказала, че реално разполагала единствено с 200 евро, с които си купила маратонки. А в всъщност през банковата й сметка били прекарани над 60 000 лв., обясни шефът на ГДБОП.

По следите на групата униформените тръгнали през юни след информация за доста охолен живот на определени лица в съмнителни обстоятелства, посочи шефът на ГДБОП гл.комисар Ивайло Спиридонов. В хода на работата са иззети солидна сума парични средства и банкови нареждания за над 500 хил. лева.

Сутеньорите влагали парите си в автомобили и скъпи марки часовници. Притежавали 8 автомобила, произведени 2018 и 2019 година, на обща стойност около 1, 5 млн.лева, отбеляза гл.ком. Спиридонов.

На задържаните сутеньори вече има повдигнати обвинения.

Красимира Славова
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Сериозните занимания ще ви донесат полезни за бъдещето дивиденти, за това не отхвърляйте никакви предложения, но преди да се захванете с тях прецизирайте даденостите. На много от вас професионалните изяви ще помогнат на кариерата им, но преди това добре се подгответе. Пътуванията ще са успешни.
21 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде енергични сте днес и затова се чудите с какво най-напред да се захванете. Старайте се да не вършите неща, които не са конкретно свързани с работата ви. Моментът не е особено подходящ за разрастване на дейността ви. Възможно е да ви се наложи да пътувате. Не ставайте язвителни, ако събеседникът ви не влезне в тона ви.
21 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прекалено емоционални сте днес, но не позволявайте на чувствата да пречат на работата ви. Помислете добре върху възможностите си за успех и в случай, че те са минимални, променете тактиката. Бъдете по - оптимистично настроени, защото това, което идва ще ви носи много радост и позитивно развитие.
21 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се запознаете с нова информация, която ще внесе повече яснота в работата ви. Отговорно ще вземате решенията си и така ще ги реализирате. Периодът е подходящ както за самостоятелни изяви, така и за екипна работа. Ще получите повече, отколкото сте очаквали, което си е повод за празненство.
21 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Договореностите ви ще бъдат издържани и в защита на интересите ви, ако се осланя на уменията си да убеждавате и тактично насочвате разговора в изгодна за вас посока. Ще постигнете напредък, не показвайте колебание. Пътуване в чужбина ще ви ангажира с организацията по него, но ще ви достави удоволствие и нови познанства.
21 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
С творчески подход ще пристъпите към новите си задължения, опитвайки се да ги приведете към познатите вече неща. Не действайте едностранчиво, търсете мнението на хората около вас и ги направете съпричастни на работата си. Ще задълбочите връзката си с някой, който силно ви привлича.
21 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Повечето от вас ще посветят времето си на своите делови и бизнес-задачи. Заетостта ще изостри нервите ви, за това бъдете внимателни в общуването си. Понякога една дума казана не на място може да развали договорени вече неща. В любовната сфера ви очакват внимание, обич и новости.
21 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С енергия и добри намерения ще започнете седмицата. От сутринта ще се заемете с онези въпроси, в които сте срещали затруднения. Близостта на човек, когото харесвате ще ви прави по-уверени и сигурни в работата ви. Това се забелязва, но нищо лошо, щом ви въздейства позитивно на мислите и повишава активността ви в добра посока. Приятелски жест на внимание ще ви зарадва.
21 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще положите усилия да убедите някого в правотата на доводите си в името на по-добрите резултати. В тази връзка ще правите и промени в организацията, както и ще търсите нови възможности за изяви. Активността ви е видима дори за онези, които с безразличие ще намигнат и отминат.
21 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Избягвайте да обсъждате личните си дела с професионалните си партньори. Това би ви изложило на риск, давайки им възможност да надникнат в личния ви свят. Влагайки повече фантазия и прилагайки способностите си ще впечатлявате с усета си към хармонията и ще се радвате на постигнатото от вас.
21 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще продължите да работите върху задачите си, като наред с това ще търсите нови форми за изява на способностите си. Запознанства и приятелски сбирки ще разнообразят следобеда и вечерта ви. Романтичната ви връзка с човек от друга среда ще приключи без особени емоции.
21 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ще вземате делови решения, налагащи се от работата ви. Промените в плановете ви ще ви донесат повече отговорности и това няма много да ви се понрави. Разпределете част от задачите си върху другите участници в консумацията на благата. Намерете начини да се разтоварите от напрежението, развлеченията са позволени.
21 окт 2019
Последни новини