"Щурмът" на "Зона 51" в търсене на извънземни не се осъществи

    Не се осъществи планираният щурм на "Зона 51" в Съединените щати. Опасенията, че хиляди ще се включат в щурма се оказаха неоснователни.

    Едва няколко десетки пристигнаха край обгърнатата с тайнственост военна база.

    Милиони отговориха на призив във "Фейсбук" през юни за нахлуване в обекта в американския щат Невада, където се смята, че се пазят доказателства за извънземни. Никой обаче не посмя да влезе в зоната и цялата акция завърши с петима арестувани.

    Медиите широко разгласиха инициативата, а хумористите я взеха но подбив. Американските военни я посрещнаха не на шега, като строго предупредиха за последствията смелчаците, които ще дръзнат да проникнат в строго охраняваната територия на базата.

    Около 2 милиона участници се бяха записали за събитието, когато "Фейсбук" реши да закрие страницата му в началото на месец август, тъй като призивът противоречал на критериите на тази социална мрежа. Инициаторът на кампанията, Матю Робъртс, от своя страна си призна, "че си бил направил нелепа шега, когато веднъж скучаел в два часа сутринта”.

    В крайна сметка едва няколко хиляди души присъстваха на уречената на 20 септември среща. Повечето от тях бяха дегизирани и "щурмът" премина по-скоро като празненство, отколкото като нашествие. Имаше само един арестуван за това, че уринирал в близост до "Зона 51", чиито достъп беше отцепен от властите в периметър от 1,5 километра. 

    Източник: http://btvnovinite.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини