КАТ, СБА и БЧК със спец акция в Хасковско, 3 от 19 шофьори в нарушение

    Специализирана полицейска операция се проведе днес в Хасково. Акция “EDWARD”е посветена на Европейския ден без загинали на пътя – 26 септември. Провежда се за четвърта поредна година от Министерството на вътрешните работи, в качеството му на пълноправен член на TISPOL /Европейска мрежа на службите на пътна полиция/. В нея участват представители на Съюза на българските автомобилисти и доброволци от БЧК-Хасково, които раздаваха листовки с препоръки за безопасно шофиране.

    Целта на инициативата е поне за ден да няма загинали при пътно-транспортни произшествия.

    Контролът по пътищата в Хасковска област ще бъде засилен в рамките на 24 часа. Извършват се засилени проверки за спазване правилата за скорост, използване на обезопасителни колани, наличие на задължителна застраховка "Гражданска отговорност", шофьорски книжки, системи за превозване на деца и всички останали изисквания по Закона за движение по пътищата, обясни старши инспектор Стефан Димитров от сектор "Пътна полиция" в Хасково.

    Днес преди обед екипи на КАТ извършваха засилени проверки на булевард "Стефан Стамболов", в района на площад "Лебеда". За около час бяха проверени 19 автомобила, при които бяха установени 3 нарушения - за неправилен превоз на дете, за неизползване на светлини и неизползване на обезопасителен колан. Глобите за нарушенията са между 20 и 50 лева.

    От Областната дирекция на МВР в Хасково апелираха към всички - водачи на превозни средства и пешеходци, да бъдат отговорни като участници в движението, защото това може да спаси десетки и стотици човешки животи и съдби.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Па
      Парадокси
      13 -4
      13:28, 26 сеп 2019
      Неизползване на светлини... Тевно им е на другарите депутати, хеле от ГЕРБ, а Хасково едно слънце грее, чак катаджиите с тъмни очила, та трябва фарове да им пуснеш, за да те видят.
    Последни новини