Фолклористи от 4 до 90 години във втория фестивал "С песните на Тодор Кожухаров"

    Изпълнители от 4 до 90 години се включиха във втория фолклорен фестивал "С песните на Тодор Кожухаров", който се провежда днес в хасковското читалище "Заря".

    Сред тях има индивидуални изпълнители, фолклорни групи, дуети, триа от Хасково, Стара Загора, Варна, Пловдив, София, Русе, Сливен, Ямбол.

    Фестивалът се организира от община Хасково и читалище "Проф. д-р Асен Златаров". Възприет е като празник на народното творчество. Провежда се по проект на кметството "Културни инициативи 2019 г."

    Официален гост на фестивала беше зам.-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Тя поздрави патронът на фестивала Тодор Кожухаров и му изказа признателност, че превръща Хасково в център на стойностната българска музика. Пожела успех на всички участници.

    Фестивалът продължава през целия ден. Той е с конкурсен характер като са предвидени награди за призьорите в различните възрастови групи и категории. Изпълненията се оценяват от жури с председател Тодор Кожухаров, чиито глас се отличава с богата орнаментика, перфектна дикция, точно музикално интониране със собствен стил и строга индивидуалност. Той е и носител на званието "Почетен гражданина на Хасково".

    При откриване на фестивала днес Тодор Кожухаров поздрави участниците и благодари на община Хасково за подкрепата за провеждане на събитието, на областна управа и на читалище "Проф. д-р Асен Златаров".

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Та
      Ташаклийски
      0 -4
      22:47, 5 окт 2019
      Да беше Милко Калайджиев, а то Тошко Кожухаров. Виж коментара
      • Аз
        Аз
        0 0
        16:53, 6 окт 2019
        По-добре Тодор Кожухаров !
      • Та
        Ташаклийски
        0 0
        18:36, 7 окт 2019
        Абе друго си е чалгата и Милко Калайжиев заобиколен от полуголи миски.
    Последни новини