Обвинение за легионера от Орешник за убийство на медицинско лице при изпълнение на задълженията му

Прокуратурата повдига обвинение срещу Иван Пачелиев за убийството на фелдшера в тополовградското село Орешник вчера. Обвинителният акт ще е по специалния състав на чл. 116, ал. 2 от НК за убийство на медицинско лице при изпълнение на служебните задължения, посочи окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

При огледа на тялото на 72-годишния медик Димитър Факиров, който беше убит вчера на работното си място в здравната служба, са открити множество прободни рани. Убийството е извършено с хладно оръжие.

37-годишният бивш легионер от Френския легион е задържан за 24 часа, но засега не оказва съдействие при разследването, обясни директорът на ОД на МВР в Хасково главен комисар Ангел Цанков. Пачелиев обаче е засечен  от свидетел и от видео камери, като последен човек, излизал от здравната служба, преди да стане ясно за смъртта на фелдшера.

Преди една година Пачелиев също влезе в полезрението на спецслужбите. Тогава той се барикадира в дома си в селото и дори стреля по полицаите, защото беше издирван по разследване за закани за убийство срещу израелския посланик. Беше изведен от спецчастите на МВР и арестуван. Съдът обаче го пусна под парична гаранция от 5 000 лева.

Това дело влиза в съда до края месеца, казаха от прокуратурата.

През декември Иван Пачелиев също е задържан за отправяне на заплахи срещу длъжностни лица. Тогава е бил настанен в психиатрично заведение. Към този момент обаче няма данни да страда от някакво психиатрично заболяване.

Сега отново  ще се иска психиатрична експертиза за състоянието му, посочи окръжният прокурор на Ямбол.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Зд
    ЗДЕ
    28 -11
    08:49, 9 окт 2019
    Влезнал в полезрението на органите след като се барикадирал ?! ?! ?
    И този човек е оставен свободно да си обикаля ?!?!?
    Органите на реда да се видят що за преценка имат за този видимо побъркан човек,Тъпаци
    • 12
      12345
      14 -5
      11:56, 9 окт 2019
      Съгласен съм че не е трябвало да го пускат на свобода но прочетохте ли другите статии???!!!Същите тези хора които твърдят че се страхуват от него преди година са направили подписка за освобождаването му!!!!Не стига подписката а са му събрали и парите за гаранцията!!!!!!Сега всички тия хора са отговорни за убийсрвото на човека!!!!!
  • 2
    Ня
    Някой
    13 -2
    13:59, 9 окт 2019
    От кога Цанков стана Главен Комисар, доколкото знам все още е старши комисар??
    • Ху
      Хулиган
      8 -1
      16:34, 9 окт 2019
      От утре е главен комисар! Хасково нет го повиши!
  • 3
    По
    Подозрителен
    8 -9
    19:42, 9 окт 2019
    Всички нападат Легионера! Може и фелдшера да е поискал пари и на легионера да му е паднало пердето. Като ги знам какви са и лекарите и как си искат пари и нехаят за здравето на пациентите, не бих прибързвал със заключението кой е виновен и кой не! Спомнете си само за последния случай с лекаря от Пазарджик, който оперира здрави хора за да им вземе парите.
    • Зр
      Зрителен
      6 -6
      23:21, 9 окт 2019
      Подозрителен , следващия път като решиш да се вихриш като писател, се пиши направо Психаря, не подозрителен, защото това което си написал е долно и гнусно колкото си ти самия. Просто помията която си излял е време да те задуши и теб самия че да се отърве света от една гнида
    • 🐊
      🐊
      0 -1
      11:45, 10 окт 2019
      Зрителен, гълташ ли ?
  • 4
    Ма
    мастикаджия
    14 -3
    21:05, 9 окт 2019
    Кога ще видим на тая банка Делян Добрев?
  • 5
    Bl
    Blessings
    12 -2
    21:32, 9 окт 2019
    Абе я кажете нещо за неизвестният Драгомир Андонов и за платените му пиар акции! Кажете и защо не можем да пишем коментари под статийките, с които всеки ден ни заливате за този неизвестен човек. Нима някой иска да го направи известен в последният момент преди изборите, и нима не е налял едни пари, за да се случва това?! Кажете кой глупак ще повярва на такъв човек? А колкото до съществото на тази статия - този изрод на снимката с белезниците е продукт точно на такива фейк политици - натрапени и сложени , за да поддържат статуквото. Такива идват, за да крадат и за да облагодетелстват определена икономическа група. Точно заради такива неизвестни човечета с нищо на обществото сламени кукли сме с ниски заплати, без работа и по чужбина! Точно заради такива се зароди циганската престъпност, точно заради такива хората изтрещяха и започнаха да убиват! Питайте този на снимката защо се е наврял в това село без работа! Питайте кой се поинтересува от него след явната индиция, че има проблеми с агресията! Питайте всичките заплатаджии в разните му там нароени социални и прочие ведомства кой се поинтересува от съдбата на този човек и от това, че е опасен за обществото! И спрете да публикувате платени пиар статии, защото сте смешни!
    • Ел
      Електорат
      6 -1
      23:23, 9 окт 2019
      Не говори така за фаворита на медиите на ескома. Тук той е топ любимец и дори съпартиец .
  • 6
    Ko
    Koteto
    4 -1
    08:19, 10 окт 2019
    Отговорът за това кой е виновен е в статията, четете между редовете. "Издирван за заплахи срещу израелския посланик". Едва ли дори и да иска да убие някого Пачелиев ще тръгне да го боде многократно с ножче, достатъчно е да го удари няколко пъти. Тук се вижда ясно постановка.
Последни новини