Районно мюфтийство - Кърджали проведе заседание с имамите от областта

На 10 октомври тази година в централната джамия на град Кърджали се проведе месечно заседание с имамите от кърджалийско. Събранието започна в 11:00 часа и бе открито от районния мюфтия Бейхан Мехмед. Присъстваха и заместниците му Ерхан Реджеб и Насуф Халил, както и гост-имамите от Република Турция Шемсетин Баш и Метин Улуоджак. Районният мюфтия запозна присъстващите с дневния ред на срещата. Първа точка от дневния ред бе предстоящата „Седмица на имамите и джамиите”. Бяха определени мероприятия, които ще се реализират по време на тази седмица. В тази насока бе споменато и състезанието за четене на хутбе, което ще се проведе в град Хасково в дните 22 и 23 октомври 2019 година. Заседателите специално обсъдиха темата за летните коран-курсове, резултатите от тях и възможността тези курсове да прераснат в годишни коран-курсове. Във връзка с повишаване знанията и квалификацията на имамите, районният мюфтия Бейхан Мехмед запозна присъстващите с курса за „Тасхих-хул Хуруф” , който ще се проведе в село Устина. Домакинът призова имамите да обърнат по-голямо внимание на зимните сохбети в предстоящите месеци.

В дневния ред на работното заседание бяха включени и предложенията за номинации за наградата „Ходжазаде Мехмед Мухийдин ефенди”, която ВМС ежегодно присъжда. Разгледан беше и въпросът за предстоящата кампания за абонамент за списание „Мюсюлмани“.

Районният мюфтия покани всички имами и жители на техните населени места да присъстват на специална празнична програма, която ще се проведе в Духовно училище - Момчилград на 12.10. (събота), с участието на известния ислямски теолог Мустафа Караташ. 

Заседанието приключи с дуа за мир и благоденствие, отправена от наместник районния мюфтия Ерхан Реджеб. 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини