Joker се изсмя на историята. Направи най-силния дебют за октомври изобщо

Joker на Warner Bros. се изсмя злокобно по пътя си към нов рекорд в домашния бокс офис на САЩ.

Въпреки нарастващите спорове и проблемите със сигурността около премиерата филмът по комикси с R-рейтинг спечели 93.5 милиона долара от 4374 обекта през уикенда и сега официално е най-големият дебют през октомври за всички времена. Тези продажби на билети лесно срутиха рекорда, който преди това беше поставен миналата година от супергеройския екшън Venom на Sony с 80 милиона долара.

Режисиран от Тод Филипс и с участието на Хоакин Финикс, Joker е обект на дискусии от седмици преди премиерата му поради опасения, че смущаващата история за произхода на прословутия враг на Батман може да вдъхнови насилие. Тези тревоги явно не възпират киноманите да си купуват масово билети, за да видят сами за какво става дума.

Joker вдъхнови вълни от вестникарски заглавия поради опасенията, че изобразяването на психичноболен убиец може да подтикне към насилие, което кара киносалоните в цялата страна да предприемат допълнителни предпазни мерки за сигурност. Полицията в Ню Йорк и Лос Анджелис засили присъствието си около мултиплекси, а собствениците на киносалони забраниха костюмите и маските за лице в някои заведения. Индустрията започна да прави някои от тези стъпки след масовата стрелба през 2012 г. в Аврора, щата Колорадо, която се проведе по време на среднощна прожекция на The Dark Knight Rises и остави 12 души загинали и 70 ранени. Членове на семейства, засегнати от стрелбата в Аврора, се изказаха срещу Joker.

Joker, в който играят Хоакин Финикс, Робърт де Ниро и Франсис Конрой, предприема нетрадиционен подход към жанра на супергероите. Филмът следва Артър Флек (Финикс), амбициозен комик, който се спуска в бездната на лудостта, докато животът и кариерата му започват да изпадат в безтегловност. Village Roadshow и Bron Studios копродуцираха и съфинансираха филма, който според съобщенията струва 55 милиона долара, преди да вземе предвид глобалните такси за маркетинг и дистрибуция.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини