Да предизвикаш тялото и духа: започва Балканският 1000-километров ултрамаратон

За седма година Балканският 1000-километров ултрамаратон ще предизвика издръжливостта и волята на състезателите. Надпреварата започва в събота, като и тази година събитието ще премине с набиране на дарения за благотворителни каузи.

За 11 дни участниците изминават 1050 км в Румъния и България, като два пъти ще преминат Дунав и Стара планина. Денивелацията на трасето е 7500 метра. Участниците ще се движат с велосипед в първите 4 дни (по 160км /ден), а след това им предстои бягане в продължение на 7 дни (по 60км / ден).

Само 5 души досега са успели да изминат успешно изпитанието. Участниците могат да се регистрират онлайн за цялата дистанция или за отделните дисциплини.

Старт-финалът е в Букурещ, като предизвикателството ще започве в 7 ч. в събота. Състезателите се очаква да стигнат до София. на 22 октомври, а на територията на България маршрутът ще премине още през Видин, Белоградчик, Берковица, Своге, Ботевград, Луковит, Плевен, Бяла и Русе.

Тази година ултрамаратонът ще подкрепи три български каузи на Multi Kulti Collective (МултиКулти), Фондация "Дечица" и Фондация "Джамба", като всички са насочени към подкрепа на деца от различни социални групи.

Всеки участник ще избере кауза, за която ще набира средства до достигане на поставената от него цел за дарения. От предишните шест състезания са събрани общо над 131 хиляди евро. Набирането на даренията става онлайн на сайта на събитието.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини