5 °C

"Masters of the Air" на Стивън Спилбърг и Том Ханкс ще се прави за Apple TV+

Oколо 6 години след като бе обявен този съвместен проект на Стивън Спилбърг и Том Ханкс, посветен на Втората световна война, той най-накрая има шанс да бъде осъществен, но с малко по-различен ресурс. Тази промяна е неизбежно следствие от промяната в „пейзажа” на телевизионната реалност – ако преди години имаше няколко канала, които обръщаха специално внимание на оригиналната си продукция и влагаха средства и усилия за усъвършенстването на историите и привличането на важни автори със специфичен почерк, то в края на второто десетилетие от XXI век всичко това е абсолютно задължително условие за оцеляването на всяка платформа, предлагаща ангажимент на зрителите към малкия екран – бил той телевизионен, компютърен или телефонен, вече е наистина без значение…

Наистина, „Band of Brothers” и „The Pacific” са продукции на НВО, ала предстоящата среща с „Masters of the Air” ще се окаже привилегия на Apple TV+, като реализацията на поредицата е дело на Amblin Television (собственост на Спилбърг) и Playtone production (компанията на Том Ханкс и Гари Гьоцман). В основата на сюжета е книгата „Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany” на Доналд Л. Милър, публикувана през 2007 година. Историята проследява легендарните „Mighty Eighth” военновъздушни сили, които – според официалния синопсис на книгата – са загубили повече войници от Морската пехота. За екипажите на американските бомбардировачи във Великобритания войната изглежда по доста по-различен начин в сравнение с реалността в окопите – при тях са се редували периоди на спокойствие, в комбинация с бира и танци по местните барове, последвани от неописуем ужас. Според военната статистика през 1943 шансът им за оцеляване е бил 1 към 5…

Говори се, че сценарист на „Masters of the Air” ще бъде авторът на „Band of Brothers” Джон Орлоф, който заедно с Греъм Йост („Justified”) ще се включи в екипа на изпълнителните продуценти, където ще си поделят отговорностите още с Дарил Франк и Джъстин Фолви от Amblin Television, както и със Стивън Шершиън от Playtone. Според информацията, поднесена от Deadline, очакванията са общото времетраене на поредицата да е осем часа, а бюджетът вероятно ще надхвърли 200 милиона долара.

Така се случват нещата – след като НВО задържат работата по една очевидно мащабна продукция, която със сигурност ще предизвика интереса на традиционните абонати, авторите-копродуценти решават да „пренесат” идеята си да реализация в нов дом, който тепърва ще набира популярност, но пък и притежава доста свеж потенциал, след като стартира буквално след седмица

Източник: http://operationkino.net/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
10 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не си позволявайте да оставате длъжници някому. Изчистете дълговете си и ще отворите пътя на новостите пред себе си. Здравословно неразположение ще отшуми, но има още какво да направите за да се подобрите напълно. Телефонно обаждане ще ви зареди с приятни усещания за предстоящи събития.
10 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергетиката на деня ще ви въздейства мотивиращо и без да се щадите, ще дадете всичко от себе си в изпълнение на поети ангажименти и нови проекти. По свой начин, позитивно въздействащ, ще предадете от настроението си и на околните, от което ще се почувствате всички по-добре. Чрез спорт ще укрепите имунната система, духа и ще преборите стреса.
10 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Отдавна планирани мероприятия ще погълнат времето ви днес. Ако ви се наложи да свършите и чужда работа, не се дразнете, приемете, че вие ще направите това най-добре. Настроението ви е отлично, затова не позволявайте на дребните неща да ви пречат да се чувствате така. Роднини ще ви потърсят с покана за тържество.
10 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебните ви задължения днес изискват пълно отдаване, затова се заемете сериозно и работете концентрирано. Опитайте се да отклоните личните си ангажименти, близките ви ще ви разберат. Моментът е много подходящ както за реални резултати, така и за трупане на опит, затова не бива да го изпускате. Прекарайте вечерта в спокойна обстановка.
10 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Запазете спокойствие и потиснете раздразнението си, ако имате такова. Психическото ви състояние се отразява на околните, което се връща отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
10 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
10 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С точни и правилни действия ще се реализирате в службата и в бизнеса. Шанса да получите изгодни предложения е реален, ще влезнете в полезрението на високо стоящите. Не пропускайте да поискате своето, колкото и нескромно да се вижда на някои. Вечерта полейте успеха си в приятна обстановка.
10 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще инициирате среща, на която да обсъдите предстоящ проект или друга своя изява. В тази връзка ще търсите финансова подкрепа и по-често ще се допитвате до мнението на хора, запознати с материята. Не пренебрегвайте вътрешните си желания и слушайте сърцето си. Осигурете си повече спокойствие.
10 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете миролюбиви и не търсете спора на всяка цена, с компромиси ще стигнете по-далече. Ще реализирате бизнес-идея с човек, когото харесвате не само като бизнес-партньор. Внимавайте да не прекрачите границата на позволеното, от което да пострада и работата ви. С роднини ще планирате предстоящо събитие.
10 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
На занимаващите се активно с бизнес им се дава да реализират финансови сделки. Други ще засилят интереса си към сфера или друго проявление, с което да разширят дейността си, въпреки трудностите, които срещат. Хранете се балансирано и повишете физическата си активност, за да се чувствате в подходяща форма и сила на духа.
10 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Чувствате се спокойни и уверени в себе си. Твърдо сте убедени, че вървите по прав път и това е сигурен белег на предстоящия ви успех. Вашата интуиция едва ли ще ви излъже. В интимен план също няма от какво да сте недоволни.
10 дек 2019
Последни новини